Ζυμωτή πίτα με τυρί και γιαούρτι
Υλικά
300 γρ αλεύρι
80 γρ λάδι
1/2 κγ αλάτι
1 κγ ζάχαρη
1 κσ ξύδι
100-110 γρ νερό
300 γρ φέτα,
3 κσ γιαούρτι,
πιπέρι,
λίγο λάδι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε 300 γρ αλεύρι με 80 γρ λάδι,1/2 κγ αλάτι,1 κγ ζάχαρη,1 κσ ξύδι και 100-110 γρ νερό μέχρι να πετυχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει.Αφήνουμε μα ξεκουραστεί τουλάχιστον 15 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την γέμιση. Θρυμματίζουμε 300 γρ φέτα, προσθέτουμε πιπέρι,3 κσ γιαούρτι,λίγο λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια χωρίζουμε την ζύμη σε 4 κομμάτια.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι όσο πιο ψιλό μπορούμε. Χρησιμοποιούμε αλεύρι στο ανοιγμα όσο χρειάζεται. Απλώνουμε γεμίση σε μια άκρη η σε ολη την επιφάνεια και ρολάρουμε, κλείνοντας τις άκρες.
Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα 3 φύλλα.
Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε κυκλικά κάθε φύλλο.
Λαδώνουμε την πίτα μας καλά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Φωτο: Вкусотийки ОТ БАБА МИМА