Μόλις τους είδα, ήξερα ότι θα ήταν κάτι ξεχωριστό. Το χρυσαφένιο χρώμα τους και η αφράτη υφή τους μου κέντρισαν αμέσως το ενδιαφέρον.
Συστατικά:
500 γραμμάρια χοιρινό κιμά
500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμάς
9 μεγάλες πατάτες
3 μεσαία αυγά
2 λεμόνια
2 μεσαία κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
Φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι & Πιπέρι (όσο σας αρέσει)
1 ξυλάκι κανέλας, σκόνη σκόρδου, αποξηραμένη μέντα και μοσχοκάρυδο
Λάδι για τηγάνισμα
Λεμόνι για λίγο πριν τα φάτε
Οδηγίες:
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και τρίψτε τες στον τρίφτη στο ψιλό σε ένα μεγάλο μπολ. Μετά το τρίψιμο,
Στείψτε με τα χέρια σας το πλεόνασμα νερού από τις πατάτες και βάλτε τη πατάτα σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανάμειξης και χύστε ότι υγρό υπάρχει.
Προσθέστε τα κρέατα, τα αυγά, το μαϊντανό, το χυμό από δύο λεμόνια, το αλάτι, την κανέλα, το σκόρδο και το μπαχαρικό στις πατάτες και αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί με το χέρι.
Προσθέστε τα ψιλά τρίμματα ψωμιού αργά. Πόσο ψωμί θα χρειαστείτε, εξαρτάται από την υγρασία του μίγματος.
Η συνοχή πρέπει να καταλήξει να είναι σαν αυτή ενός μίγματος κιμά για μπιφτέκια.
Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, θερμαίνετε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι. Το λάδι πρέπει να είναι περίπου 2,5 – 3 εκ έτσι ώστε να καλύπτει σχεδόν τους όταν μπαίνουν μέσα.
Ενώ το λάδι θερμαίνεται, πάρτε λίγο από το μείγμα και χρησιμοποιώντας τις παλάμες των χεριών σας το κυλάτε σε μια μπάλα (περίπου το μέγεθος μιας μπάλας πινγκ-πονγκ) και τοποθετείτε σε ένα πιάτο.
Συνεχίστε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το μείγμα.
Μόλις το λάδι είναι καυτό, βάλτε τους κεφτέδες σας προσεκτικά ένα προς ένα και τηγανίζετε για περίπου 10 λεπτά. Μπορώ συνήθως να βάλω περίπου 10-12 κεφτέδες. Μπορείτε να τα ανακατέψετε / γυρίσετε περίπου 5 λεπτά στο μαγείρεμα.
Μόλις γίνουν, βάλτε τα σε ένα ταψί στρωμένο με ρολό κουζίνας για να αποστραγγίσετε τυχόν περίσσεια λαδιού. Οι κεφτέδες θα είναι λίγο τραγανοί στο εξωτερικό με ένα σκούρο καφέ χρώμα.
Βάλτε την επόμενη παρτίδα στο τηγάνι και μαγειρέψτε. Συνεχίστε μέχρι να χρησιμοποιηθεί το μίγμα.
Καλή Ορεξη