Υλικά:

Πατάτες 1,5-2κιλά (αναλόγως τι ταψί θα χρησιμοποιήσουμε).
Τυρί γκούντα 750-850 γραμ.τριμμένο.
Χοιρινή ωμοπλάτη 8-10 φέτες τις κόβουμε σε κυβάκια.
Λίγο αλάτι,λίγο πιπέρι,λίγο μοσχοκάρυδο. Μαϊντανό λίγο (προαιρετικά)
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
500 γραμ. κρέμα γάλακτος.

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε φέτες και τις βράζουμε για λίγο,δοκιμάζουμε με το πιρούνι να κρατάνε. Τις αδειάζουμε στο σουρωτήρι για να παγώσουν.
Λαδώνουμε ένα ταψί βάζουμε λίγο φρυγανιά τριμμένη (την πασπαλίζουμε στο ταψί).
Τοποθετούμε με τη σειρά τις πατάτες στο ταψί.
Πασπαλίζουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Ρίχνουμε το μισό τυρί γκούντα και την χοιρινή ωμοπλάτη.
Τοποθετούμε τη δεύτερη στρώση από πατάτες.
Πασπαλίζουμε ξανά λίγο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο μαϊντανό. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί γκούντα. Χτυπάμε 2 αυγά σε ένα μπολ, ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε ξανά για λίγο. Απλώνουμε το μίγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε λίγο φρυγανιά από πάνω. Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45-50 λεπτά.
(Αναλόγως την κουζίνα)
Είναι έτοιμο όταν το τυρί λιώσει και πάρει χρώμα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

H Συνταγή είναι της κας τσιουκανη ελενη Σάκης