Υλικά
Κρέμα:
500ml γάλα
120gr ζάχαρη
1 αυγό
60gr αλεύρι
1βανιλια, ξύσμα από 1λεμονι
Κέϊκ:
170γρ.ζαχαρη
4 αυγά
130 γρ. Λάδι ελαφρύ
Ξύσμα λεμόνι
300γρ.αλευρι γ.ο.χ.
1 φακελάκι.baking
2 βανιλιες
1 πρέζα αλάτι
100 ml γάλα
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα, ζεσταίνουμε 350μλ. γάλα με την ζάχαρη,σένα μπωλ χτυπάμε με σύρμα το αυγό το αλεύρι κ το υπόλοιπο γάλα, παίρνουμε λίγο-λιγο απτό ζεστό γάλα κ βάζουμε στο μπωλ με το αυγό ώσπου να το βάλουμε όλο κ μετα παλιστην κατσαρόλα να πήξει, καλύπτουμε με μεμβράνη κ αφήνουμε να κρυώσει.
Κέϊκ
Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά, προσθέτουμε το λάδι κ το ξύσμα,σένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι,το baking το αλάτι και τις βανίλιες,και βάζουμε εναλλάξ στο μείγμα με το γάλα, δηλαδή αλεύρι γάλα,αλευρι γαλα.
Βάζουμε το μείγμα του κέικ σε φόρμα ορθογώνια 20-26εκ. και από πάνω βάζουμε την κρέμα, είτε με κορνε σε σχέδια είτε με κουτάλι, εγώ το έκανα με κουτάλι, ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά!!! Εγώ έφτιαξα και ένα γλάσο λεμονιού και βάζω σε όποιον θέλει αφού κόψω κομμάτι!!!
Η συνταγή είναι της προκομενης logarne konstantina. Και είναι πραγματικά υπέροχη!!!