Ετοιμάζω Τσουρέκι-Κέικ, τον τέλειο συνδυασμό αφράτου τσουρεκιού και πλούσιου κέικ, ιδανικό για τις απογευματινές μας λιγούρες με καφεδάκι. Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει δύο στάδια φουσκώματος, αρωματικά μπαχαρικά και μια υπέροχη σάλτσα από βούτυρο και μαύρη ζάχαρη που το κάνει ακαταμάχητο! Δοκιμάστε το και θα γίνει το αγαπημένο σας.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Τσουρέκι-Κέικ με Μαύρη Ζάχαρη

Τσουρέκι-Κέικ με Μαύρη Ζάχαρη

Τσουρέκι-Κέικ!!!!! Για τις απογευματινές μας λιγούρες!!!! Με καφεδάκι πάει τέλεια!!!!♥️ Μπείτε στην ομάδα Οι δημιουργίες της Τώνιας για ακόμη πιο ωραίες συνταγές

Prep Time 30 minutes
Cook Time 45 minutes
Additional Time 2 hours
Total Time 3 hours 15 minutes

Ingredients

Υλικά Ζύμης:

  • 6 αυγά
  • 200 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
  • 300 γραμμάρια γάλα φρέσκο πλήρες
  • 450 γραμμάρια ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια νωπή μαγιά
  • Δύο κουταλάκια του γλυκού μαχλέπι σκόνη
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού κακουλέ σκόνη
  • Καρύδια χοντροκομμένα (αν θέλετε)
  • Λίγο αλάτι
  • Αλεύρι για τσουρέκια ένα κιλό

Υλικά Σάλτσας:

  • 1/3 του πακέτου του βουτύρου (85 γραμμάρια δηλαδή)
  • Δύο με τρείς γεμάτες κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη (προσοχή, όχι καστανή)

Instructions

1. Αρχική Προετοιμασία Ζύμης (Προζύμι)

Σε ένα μπολ, βάζουμε το γάλα χλιαρό και διαλύουμε μέσα τη μαγιά. Προσθέτουμε λίγη από τη ζάχαρη και λίγο από το αλεύρι, τόσο ώστε η ζύμη να γίνει σαν γιαούρτι. Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.

2. Ολοκλήρωση Ζυμώματος

Εν τω μεταξύ, χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, να φουσκώσουν και να αποκτήσουν μια κρεμώδη υφή. Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο. Ρίχνουμε τη φουσκωμένη μαγιά και το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το αλάτι, κουταλιά-κουταλιά, συνεχίζοντας το ζύμωμα. Σιγά σιγά προσθέτουμε και το βούτυρο, συνεχίζοντας το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική, σαν λάστιχο. Αφήνουμε πάλι τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.

3. Παρασκευή Σάλτσας Σιροπιού

Όταν η ζύμη έχει φουσκώσει, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Λιώνουμε ελαφρά το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι η ζάχαρη να λιώσει εντελώς και να σχηματιστεί ένα πυκνό σιρόπι. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη.

4. Πλάσιμο και Γέμισμα Φορμών

Βουτυρώνουμε καλά δύο μεγάλες στρογγυλές φόρμες (για κέικ) και μία μικρότερη. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, περίπου στο μέγεθος ενός μπαλακιού πινγκ-πονγκ. Γεμίζουμε με αυτά τα μπαλάκια τον πάτο της φόρμας. Όταν καλυφθεί ο πάτος, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με μαύρη ζάχαρη. Εάν επιθυμούμε, φυτεύουμε καρύδια στις ενώσεις των μπαλακίων. Συνεχίζουμε με μία δεύτερη στρώση μπαλακίων ζύμης και πασπαλίζουμε ξανά με μαύρη ζάχαρη.

5. Τελικό Φούσκωμα και Ψήσιμο

Τοποθετούμε τις γεμισμένες φόρμες σε ζεστό μέρος για να φουσκώσουν ξανά. Μόλις φουσκώσουν, ρίχνουμε με το κουτάλι το σιρόπι σάλτσας ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη και βάζουμε τις φόρμες στον φούρνο. Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα, στους 160°C, για περίπου 45 λεπτά (τρεις τέταρτα), ανάλογα με τον φούρνο. Η συνταγή αποδίδει δύο μεγάλα κέικ και ένα μικρό.

Καλή Επιτυχία!

Η Συνταγή είναι από τις Οι δημιουργίες της Τώνιας

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για το Τέλειο Τσουρέκι-Κέικ

  • Η μαγιά: Χρησιμοποιήστε νωπή μαγιά, διότι αυτή δίνει την καλύτερη γεύση και υφή για το Τσουρέκι-Κέικ. Βεβαιωθείτε ότι το γάλα είναι χλιαρό και όχι καυτό, για να μην κάψει τη μαγιά.
  • Το ζύμωμα: Ζυμώστε μέχρι η ζύμη να γίνει «σαν λάστιχο», καθώς αυτό σημαίνει ότι έχει αναπτυχθεί το γλουτένιο και θα γίνει πολύ αφράτο.
  • Η σάλτσα: Η μαύρη ζάχαρη είναι απαραίτητη επειδή δίνει ένα βαθύ, καραμελωμένο χρώμα και γεύση, διαφορετική από την καστανή ζάχαρη.
  • Το ψήσιμο: Τοποθετήστε τις φόρμες στη μέση του φούρνου και προσέξτε τον χρόνο, γιατί το «κεικ» του τσουρεκιού πρέπει να μείνει αφράτο.

    Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: