Η Συνταγη είναι της κας Maria Kazdagli

Το πιο αφράτο κέικ everrrrrr 😋
Δεν χρειάζεται μίξερ 😉
Τα υλικά όλα με το ίδιο φλιτζάνι (260γρ)

Υλικά

1 φλ γιαούρτι
1 φλ ηλιέλαιο
2 φλ ζάχαρη
3 φλ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
(εγώ έβαλα για όλες τις χρήσεις με 3 κγλ μπέικιν)
4 αβγά
Προεραιτικα ένα σφηνάκι λικέρ
Μπορείτε να ρίξετε βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού, σταγόνες σοκολάτας!!!

Εκτέλεση:

Προθέρμασε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και ανακάτεψε με ένα σύρμα χειρός μετά την ζαχαρη συνεχιζουμε με τα αυγα χτυπημενα ελαφρως
μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Για να το αρωματίσουμε, μπορείς να προσθέσεις λικέρ τρουφα ή ότι σας αρεσει σε αυτό το στάδιο.
Προσθετουμε και το αλευρι και το ανατευουμε πολυ καλα να απορροφηθει όλο το αλευρι

Άδειασε το μείγμα στη φόρμα την οποία έχει λαδώσει αν είναι αντικολλητική χτυπηστε την φόρμα στο παγκο λιγο να κατσει καλα

Tip: Πριν το ψησουμε περνουμε ένα μαχαιρι το βυθίζουμε στην ζυμη και την χαρακώνουμε γυρω γυρω με σκοπό να μην σκαση το Κεικ οταν ψηθει

Ψήνε για περίπου 45-50 λεπτά στους 170 βαθμούς ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που θα καρφώσεις στο κέντρο του κέικ.
Άφησε το κέικ να κρυώσει λίγο μέσα στη φόρμα πριν το βγάλεις. Σερβίρε ζεστό ή κρύο πασπαλισμενο με ζάχαρη άχνη ή γλασο σκοκολάτας

Με αυτή τη συνταγή, θα έχεις ένα υπέροχο, αφράτο κέικ που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!