Γαύρος πλακί κοκκινιστός

Υλικά

Διαφήμιση

1 κιλό γαύρο
1 μέτριο κρεμμύδι
Λίγο μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο
3 φρέσκιες ντομάτες
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το γαύρο αφαιρώντας το κεφάλι και τον πλένουμε καλά. Τον αραδιάζουμε στο ταψί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες καθώς και το σκόρδο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις ντομάτες τριμμένες. Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι, αλάτι και περίπου μισό ποτήρι νερό. Ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς.Το φαγητό αυτό μπορεί να μαγειρευτεί και στην κατσαρόλα (κατά προτίμηση σε ταβά) ως πλακί.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ- LESVOSKITCHEN

Διαφήμιση

Διαφήμιση