Τα γεμιστά ορφανά είναι ένα κλασικό καλοκαιρινό πιάτο που λατρεύω να μαγειρεύω.
Είναι γεμάτα με αρώματα και γεύσεις, και αποτελούν μια υγιεινή και χορταστική επιλογή για όλη την οικογένεια.
Υλικά
8 ντομάτες
8 πιπεριές (ό,τι χρώμα επιθυμώ)
3 μελιτζάνες
4 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
32 κ.σ. ρύζι κίτρινο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο
2 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
2 γεμάτες κ.σ. καραμελωμένα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μικρή μελιτζάνα, ψιλοκομμένη
1 μικρό κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
6-7 ντομάτες, τριμμένες
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
2 κ.σ. μείγμα λαχανικών
500 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
Εκτέλεση
Έχουμε ανοίξει τα γεμιστά φυλάμε την ψύχα από τις ντομάτες, της περνάμε από το multi βάζουμε το κολοκύθι ,τι πιπεριά ,τη μελιτζάνα ,τα αλέθουμε στο multi και αυτά μέσα ,ψιλοκόβουμε το μαϊντανό ρίχνουμε τα υπόλοιπα βασιλικό δυόσμο, το μείγμα λαχανικών, το ρύζι ,λίγο λάδι,το σκόρδο ,τα καραμελωμενα κρεμμύδια,αλάτι και συμπληρώνουμε με λίγο χυμό ντομάτας ανακατεύουμε πολύ καλά και αρχίζουμε και γεμίζουμε τα γεμιστά δύο κουταλιές της σούπας σε κάθε γεμιστό ,στη συνέχεια αφού τελειώσουμε βάζουμε γύρω-γύρω τις πατάτες, αν έχει απομείνει λίγο απ τη γέμιση το βάζουμε μέσα στο ταψί στη συνέχεια τρίβουμε τις ντομάτες περιχύνουμε από πάνω συμπληρώνουμε με χυμό ντομάτας ρίχνουμε λαδάκι μπόλικο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι τα βάζουμε στο φούρνο για μιάμιση ώρα περίπου σε 180 βαθμούς αέρα ή πάνω-κάτω σερβίρονται ζεστά η παγωμένα
καλή σας επιτυχία
H Συνταγή είναι από την Η κουζινα της Ιωαννας