Υλικά

Ζύμη:
600 γρ αλεύρι
200 ml γάλα ζεστό
20γρ φρέσκια μαγιά
75γρ ζάχαρη
1 αυγό + ένας κρόκος
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
40 γρ λάδι
30 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
μια πρέζα αλάτι.

Γέμιση: προαιρετικό (μαρμελάδα, κρέμα γάλακτος
Σοκολάτα)
Ζάχαρη Αχνη

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε το ζεστό γάλα με μαγιά, προσθέτουμε ζάχαρη και ζάχαρη βανίλιας, στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα πάνω από αλεύρι. Βάζουμε επίσης το αυγό + τον κρόκο, λάδι, μαλακό βούτυρο και ανακατεύουμε λίγο.
Τώρα προσθέστε τη σκόνη αλατιού. Ζυμωνουμε πολύ καλά (περίπου 15 λεπτά). Αφληνουμε να φουσκώσειγια 1 ώρα.
Μετά από αυτό το διάστημα χωρίζουμε τη ζύμη σε 16 μπλαες. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά να φουσκώσουν.

Δείτε επίσης: Τσούρεκι-Μπριος: Η γαλλική φινέτσα συναντά την ελληνική παράδοση

Απλώνουμε κάθε μπάλα ζύμη σε μέγεθος πιατάκι. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και στη συνέχεια κλεινουμε τις άκρες και τα κολλάμε πολύ καλά .
Τα τοποθετούμε στον ταψί (στον οποίο βάζουμε χαρτί ψησίματος) με την ραφή κλεισίματος προς τα κατω

και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 10 λεπτά. Μετά τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό ανακατεμένο με λίγο γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 20 λεπτά.

Βγάζουμε και πασπαλίζουμε με αχνη ζάχαρη και σερβίρουμε

Καλη Απόλαυση