Γεμιστά calzone!

Συστατικά για την ζύμη:
300ml γάλα χλιαρό
αλεύρι γύρω στα 550-600γρ
1 κ.σ ξηρή μαγιά
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
1 αυτό
1 κ.σ λάδι

Εκτέλεση

Για την γέμιση βάζετε ότι τραβάει η όρεξη σας.
Εγώ έβαλα σάλτσα ντομάτας, τυρί γκούντα τριμμένο ανακατεμένο με μοτσαρέλα, γαλοπούλα καπνιστή, ντομάτα φρέσκια, μπέικον, πιπέρι και λίγη ρίγανη.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, την μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αυγό και το λάδι. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Βάζουμε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο μπόλ σε ζεστό σημείο και αφήνουμε 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
Με έναν πλάστη ανοίγουμε κάθε κομμάτι από τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο. Απλώνουμε νερό στις άκρες για να κολλήσουν και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας για να σφραγίσουμε τη ζύμη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC στον αέρα και ψήνουμε για 15-20

 

ΠΗΓΗ: Eleni KappouΣυνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες

Προηγούμενο άρθροΤέλεια Κολοκυθόπιτα αρχοντική
Επόμενο άρθροΗ Καλύτερη Σοκολατόπιτα