Παστα Σοκολάτας Ταψιού

Υλικά

3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 βανίλια
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα
2 και μισή κουταλιές της σούπας κακάο
Ένα τέταρτο του φλιτζανιού νερό
1 φάκελο σαντιγύ Garni βανίλια
200 ml γάλα

Σιρόπι σοκολάτας
Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
Μισό φλιτζάνι κακάο
Μισό φλιτζάνι γάλα
Μισό φλιτζάνι λάδι
1 βανίλια

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τ αυγά,τη ζάχαρη ,το γάλα, το λάδι και τη βανίλια.Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι ν αφρατέψει το μείγμα.
Σ ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι,το κακάο,και το μπέικιν.Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο υγρό μείγμα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 40Χ25 πασπαλίζουμε με κακάο και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 ° C 15-20 λεπτά.
Βγάζουμε απ το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και τρυπάμε το παντεσπάνι με ένα καλαμάκι.Το ποτίζουμε μ ένα ποτήρι γάλα (200 ml)
Αφήνουμε 15 λεπτά να το απορροφήσει.
Σ ένα μπολάκι μικρό βάζουμε το κακάο και ρίχνουμε το 1/4 του φλυτζανιού νερό.Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αδειάζουμε τον φάκελο Garni σ ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα κρύο και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγύ και να στέκεται.
Ρίχνουμε μέσα το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά τουλάχιστον μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε τη κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και την απλώνουμε να πάει παντού με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
Βάζουμε το γλυκό για 1 ώρα στο ψυγείο.
Σ ενα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά του σιροπιού και ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά.

Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Βγάζουμε το γλυκό απ το ψυγείο και το περιχύνουμε με το σιρόπι.Απλώνουμε με μια σπάτουλα να πάει παντού.
Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα.
Το σούπερ γλυκό είναι έτοιμο.Κόβουμε ,σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!!!!!!!

Καλή επιτυχία!!!

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακά γλυκά τυροπιτάκια…μας έχουν ξετρελάνει
Επόμενο άρθροMαγειρίτσα Ρουμελιώτικη