Γεμιστές Μελιτζάνες με τυρί

Εάν δεν το έχετε μαγειρέψει στο παρελθόν, θα θέλατε να το φτιάξετε μαζί μου; Αυτή η συνταγή, που είναι εξαιρετικά εύκολο να φτιαχτεί, θα προσθέσει γεύση στα μενού σας.

Απαραίτητα υλικά

5 μελιτζάνες 1 κιλό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο – 10 ml
Λίγο αλάτι.

για γέμιση
750 γραμμάρια αλεσμένου βοείου κιμά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο – 30 ml
1 κρεμμύδι
2 πράσινες πιπεριές κέρατο
1 πιπερια κόκκινη
2 ντομάτες
6 μικρές σκελίδες σκόρδου
1 πρέζα μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι – 8 γραμμάρια

Για απο πάνω
50 γραμμάρια τυριού τσένταρ

για τη σάλτσα
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
1 ποτήρι νερό – 200 ml

Οι ντομάτες και οι πιπεριές πρέπει να τοποθετηθούν στα κενά μέρη του ταψιού προαιρετικά

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε 5 φλάσκες μακρόστενες μελιτζάνες όπως βλέπετε στη φωτογραφία, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τις αλείφουμε με λάδι και τις αλατίζουμε.


Στην συνέχεια τις τοποθετούμε στο φούρνο στους 230 βαθμούς για 35 λεπτά

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τα βάζουμε σε ένα μπολ
Μετα ψιλοκόβουμε τις πιπεριές τις βάζουμε σε ένα άλλο μπολ, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τη ντομάτα

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε 2 κουταλιές λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο έως ότου πάρουν ένα διαφανή χρώμα προσθέτουμε τον κιμά και ανακατευουμε  έως ότου αλλάξει χρώμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές ανακατεύουμε συνεχίζουμε με την ντομάτα και το μαϊντανό τα μπαχαρικά μας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να αναμειχθούν καλά

Εφόσον βγάλουμε τις μελιτζάνες με το ταψί από το φούρνο τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε άλλο ταψί με ένα κουτάλι της ανοίγουμε να γίνουν σαν βαρκούλες


Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με την γέμιση του κιμά. Σε ένα μπολάκι αραιώνουμε τον πελτε ντομάτας με νερό και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετουμε τις μικρες ντομάτες μέσα στο ταψί γύρω απο τις μελιτζανες και τις πασπαλίζουμε απο πάνω με τριμμένο τυρί και τις περιχύνουμε με το μειγμα του πελτέ.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά

Καλή Απόλαυση σε όσους θα δοκιμάσουν. 🙂

 

Προηγούμενο άρθροΑφράτη τούρτα Κεράσι
Επόμενο άρθροΠέννες με κιμά στο φούρνο…Λαχταριστή συνταγή!