Το γιαουρτόγλυκο με ρόδι αποτελεί ένα από τα πιο δροσερά και αγαπημένα επιδόρπια που μπορώ να φτιάξω στην κουζίνα μου. Συνδυάζω το απαλό γιαούρτι με την αφράτη κρέμα και τα ζουμερά κόκκινα κόκκους του ροδιού, δημιουργώντας έτσι ένα γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Επιπλέον, η συνταγή αυτή δεν απαιτεί ψήσιμο και είναι ιδανική για κάθε εποχή του χρόνου. 


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Γιαουρτογλυκό με Ρόδι

Γιαουρτογλυκό με Ρόδι

Ετοιμάζω το απόλυτο γιαουρτογλυκό με ρόδι, μια συνταγή ψυγείου που συνδυάζει την ανάλαφρη, δροσερή κρέμα γιαουρτιού με την έντονη γεύση του ροδιού. Είναι ένα γλυκό με λίγα λιπαρά, που το φτιάχνεις εύκολα στο pyrex και είναι έτοιμο να το απολαύσεις μετά από λίγες ώρες ψύξης. Ακολουθήστε τη συνταγή για την απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση!

Additional Time 5 hours
Total Time 5 hours

Ingredients

  • 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με λίγα λιπαρά
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ή φυτική
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη (όσο γλυκό το θέλουμε)
  • 1 φακελάκι Dream topping
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 200 γρ. cream cheese
  • 1 και 1/3 πακέτο μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ή 1 και 1/2 πακέτο morning coffee
  • 2-3 ρόδια
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα

Instructions

Βήμα 1: Προετοιμασία της Κρέμας Σαντιγί

Ξεκινάω χτυπώντας στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με το Dream topping και ένα ποτήρι γάλα. Προσθέτω το cream cheese, τη βανίλια και τη μαστίχα και συνεχίζω να χτυπάω μέχρι να δημιουργηθεί μια πλούσια και αφράτη σαντιγί. Φροντίζω να μην το υπερχτυπήσω γιατί θέλω να διατηρήσει την ελαφριά και κρεμώδη υφή του. Αφήνω την κρέμα στην άκρη για λίγο ώστε να σταθεροποιηθεί.

Βήμα 2: Χτύπημα του Γιαουρτιού

Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάω το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη χρησιμοποιώντας το σύρμα του μίξερ ή το μίξερ χειρός. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να αποκτήσει μια αφράτη και κρεμώδη υφή που μοιάζει σαν σύννεφο. Η ζάχαρη άχνη διαλύεται εύκολα και δίνει μια βελούδινη αίσθηση στη γεύση.

Βήμα 3: Ενσωμάτωση των Κρεμών

Τώρα έρχεται το πιο σημαντικό βήμα όπου ενσωματώνω τις δύο κρέμες μεταξύ τους. Προσθέτω τη σαντιγί στο μίγμα του γιαουρτιού και ανακατεύω απαλά με μια πλαστική σπάτουλα κάνοντας κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Με αυτόν τον τρόπο διατηρώ τον αέρα που έχει παγιδευτεί στο μείγμα και κρατάω την κρέμα αφράτη. Προσέχω να μην ανακατέψω έντονα γιατί θα χάσει τον όγκο της.

Βήμα 4: Προετοιμασία του Ροδιού

Καθαρίζω τα ρόδια και βγάζω τους κόκκινους κόκκους τους προσεκτικά. Φροντίζω να αφαιρέσω όλες τις άσπρες μεμβράνες γιατί έχουν πικρή γεύση. Κρατάω το ρόδι σε ένα μπολ και το έχω έτοιμο για τη σύνθεση του γλυκού.

Βήμα 5: Στρώσιμο στο Pyrex

Παίρνω ένα pyrex και τοποθετώ στον πάτο μια πρώτη στρώση από μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ή morning coffee χωρίς να τα βουτήξω ή να τα φουσκώσω. Απλώνω λίγους κόκκους ροδιού πάνω στα μπισκότα ώστε να δημιουργηθεί μια ζουμερή βάση. Στη συνέχεια προσθέτω το μισό της κρέμας που έχω ετοιμάσει και την απλώνω ομοιόμορφα με τη σπάτουλα.

Βήμα 6: Δεύτερη Στρώση

Συνεχίζω με μια δεύτερη στρώση μπισκότων πάνω από την κρέμα. Προσθέτω και πάλι λίγο ρόδι για να δώσω γεύση και χρώμα σε κάθε επίπεδο του γλυκού. Τέλος, απλώνω την υπόλοιπη κρέμα και φροντίζω να καλύψω καλά όλη την επιφάνεια.

Βήμα 7: Τελικό Στολισμό

Στο τελικό στάδιο βάζω πάνω στην κρέμα μπόλικους κόκκους ροδιού που καλύπτουν όλη την επιφάνεια του γλυκού. Το ρόδι δίνει ένα υπέροχο χρώμα και μια δροσερή γεύση που ισορροπεί τέλεια με τη γλυκιά κρέμα. Καλύπτω το pyrex με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο.

Βήμα 8: Ψύξη και Σερβίρισμα

Αφήνω το γιαουρτόγλυκο με ρόδι στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες ώστε να σταθεροποιηθεί και να πάρει την τέλεια υφή του. Όσο περισσότερο μένει στο ψυγείο τόσο καλύτερο γίνεται γιατί τα μπισκότα μαλακώνουν και απορροφούν τις γεύσεις της κρέμας. Το σερβίρω κρύο και όλοι το απολαμβάνουν με μεγάλη ευχαρίστηση.

H Συνταγή είναι της κας Despo Ermogenous

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για το Τέλειο Γιαουρτογλυκό

  • Μη βρέξετε τα μπισκότα: Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι να βάλετε τα μπισκότα στεγνά. η κρέμα είναι τόσο υγρή που θα τα μαλακώσει όσο πρέπει κατά τη διάρκεια της ψύξης.
  • Το ανακάτεμα: Όταν ενσωματώνετε την κρέμα γιαουρτιού με τη σαντιγί, κάντε το απαλά με σπάτουλα. με αυτό τον τρόπο, δεν θα χάσει η σαντιγί τον όγκο της και το γλυκό θα παραμείνει αφράτο.
  • Η ζάχαρη: Δοκιμάστε την κρέμα πριν την στρώσετε στο pyrex. αν θέλετε το γλυκό πιο γλυκό, μπορείτε να προσθέσετε λίγη επιπλέον άχνη.


    Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: