Υλικά
700 γρ ανανάς καθαρισμενος και κομμένος ροδέλες
500 γρ ζάχαρη
1 κομμάτι αστεροειδής γλυκάνισος
1 σφινάκι κονιάκ
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τον ανανά και τον κόβουμε σε ροδέλες.
Βάζουμε τις ροδέλες του ανανά στην κατσαρόλα με το κονιάκ, την ζάχαρη, και τον γλυκάνισο και τα αφήνουμε όλη την νύχτα.
Το πρωί το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
Μετά τα 30 λεπτά δυναμώνουμε λίγο την φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό νά ξεκουραστεί για λίγο και το αποθηκεύουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα.

Προηγούμενο άρθρο12 Τρόφιμα Που Δεν Θα Έπρεπε Ποτέ Να Φυλάσσετε Στο Ψυγείο.
Επόμενο άρθροΤηγανίτες με Αλεύρι Βρώμης και Γάλα Αμυγδάλου