Υλικά

1 μελιτζάνα, σε φέτες
2 κολοκυθάκια, σε φέτες
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, σε κομμάτια
1 χούφτα αρακά
1 καρότο, σε κύβους
10 μανιτάρια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 κουτί ντομάτα κονκασέ
2 κούπες ζεστό νερό (ή όσο χρειαστεί)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σωταρουμε την μελιτζάνα σε φέτες, κολοκυθάκια σε φέτες ,κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης σε κομμάτια, μια χούφτα αρακά, καρότο σε κύβους, μανιτάρια, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δυο σκελίδες σκόρδο λιωμένες. Προσθέτουμε λίγο νερό να μισό μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αδειάζουμε σε ταψί.
Στην κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σωταρουμε κριθαράκι, προσθέτουμε χυμό ντομάτας, ζεστό νερό και έρθουν σε βρασμό ρίχνουμε στο ταψί με τα λαχανικά.
Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και ψήνουμε μέχρι να γίνει το κριθαράκι.
Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε και άλλο νερό κατά την διάρκεια του ψησίματος

Η Συνταγή είναι της κας  Reggina Filippou’s post in ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ