Γλυκάκια καραμέλας σοκολάτας (Recipe in English)

Συστατικά

1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα αποξηραμένη καρύδα
1 κουπα γεμάτη καφέ ζάχαρη
125g βούτυρο, λιωμένο
Γέμιση
2x 400g (300ml) ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
60g βούτυρο
4 κσ σιρόπι
Επικάλυψη
200γρ. Μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
40 g βούτυρο

Για το σιρόπι:
1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνια νερό
½ κουταλιά χυμό λεμονιού
1 ξύλo κανέλλας

Μέθοδος

Πρώτα έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά ώσπου να δέσει.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Βουτυρώστε και στρώστε ένα ταψί 20 * 30cm με χαρτί ψησίματος.
Συνδυάστε το αλεύρι, την καρύδα και τη ζάχαρη σε ένα μεσαίο μπολ και στη συνέχεια προσθέστε βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
Πιέστε το μείγμα πάνω από τη βάση του ταψιού και ψήστε για 15 λεπτά.

Γέμιση
Συνδυάστε το γάλα, το βούτυρο και το σιρόπι σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά (χωρίς βρασμό) για 15 λεπτά. Σημ. Το μείγμα πρέπει να είναι χρυσό καφέ.
Ρίξτε την ζεστή γέμιση πάνω στην ζεστή βάση και επιστρέψτε στο φούρνο για 10 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει.

Επικάλυψη
Συνδυάστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε το να λιώσει σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας απαλά μαζί όταν λιώσουν.
Απλώστε την λιωμένη σοκολάτα πάνω από τη βάση καραμέλας και αφήστε το να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σφίξει (όλη τη νύχτα).
Σηκώστε το χρησιμοποιώντας το χαρτί ψησίματος και κόψτε σε τετράγωνα 5 cm.

 


Chocolate Caramel Slice done.

Ingredients

1 C SR flour
1 C desiccated coconut
1 C firmly packed brown sugar
125g butter, melted
Filling
2x 400g (300ml) sweetened condensed milk
60g butter
4T golden syrup
Topping
200g dark chocolate, chopped coarsely
40 g butter

For the Golden syrup:
1 & 1/2 cups of sugar
1 cup of water
1 tablespoon lemon juice
2 cinnamon sticks

Method

We have prepared the syrup by boiling all the ingredients until it thicken.

Preheat oven to 180° C.
Grease and line a 20*30cm lamington pan with baking paper.
Combine flour, coconut and sugar in a medium bowl then add butter and stir until combined.
Press mixture over the base of the prepared pan and bake for 15 minutes.

Filling
Combine milk, butter and golden syrup in a small saucepan and stir over a low heat (without boiling)
for 15 minutes. Nb. The mixture should be golden brown.
Pour hot filling over hot base and return to the oven for 10 minutes and then allow to it cool.

Topping
Combine chocolate and butter in a small saucepan and allowing it to melt over a very low heat, stirring gently together when melted.
Spread the melted topping over caramel slice and allow it to stand at room temperature until set(overnight).
Lift out slice using the baking paper and cut into 5 cm squares.

 

ΠΗΓΗ: Dora Joannou

Προηγούμενο άρθροΣαΐτια Μονεμβασιάς
Επόμενο άρθροΣπιτικό παγωτό με σνικερς και μπισκότα