Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Γλυκό του καλοκαιριού! Και μάλιστα, με στέβια, για να το απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές! Εγώ έχω κι εγώ τους λόγους μου που προσέχω τη ζάχαρη, οπότε προσπαθώ να βρίσκω λύσεις για να μην στερούμαι τα αγαπημένα μου γλυκά. Αυτό το γλυκό καρπουζάκι είναι πανεύκολο, δροσερό, και μοσχοβολάει κανέλα και βανίλια. Θα γίνει το αγαπημένο σας τώρα το καλοκαίρι!

Γλυκό Καρπουζάκι με Στέβια (χωρίς ζάχαρη!)

Λευκά μπαστουνάκια από φλούδα καρπουζιού σε γυάλινο πιατάκι, μέσα σε διαυγές σιρόπι, με ξύλα κανέλας και φύλλα αμπαρόριζας, υποδηλώνοντας γλυκό του κουταλιού.

Εύκολη και δροσερή συνταγή για γλυκό του κουταλιού καρπούζι με στέβια. Ιδανική επιλογή για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη, με υπέροχο άρωμα κανέλας και αμπαρόριζας.

Prep Time 3 hours 10 minutes
Cook Time 45 minutes
Additional Time 2 hours
Total Time 5 hours 55 minutes

Ingredients

  • 2 κιλά φλούδα καρπούζι (με λίγο από το κόκκινο κομμάτι), κομμένη σε χοντρά μπαστούνια
  • 4 κουτιά στέβια (Stevia (Deligios Ελληνικά Γλυκά Κρυσταλλικό γλυκαντικό με Stevia)
  • Χυμός από 1 λεμόνι (για το μούλιασμα) + 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού (για το τέλος)
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 5-6 φύλλα αμπαρόριζα (αν δεν έχετε, μπορείτε να βάλετε λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού για άρωμα)
  • 3 βανίλιες (σε σκόνη ή εκχύλισμα)
  • Νερό (για το μούλιασμα)

Instructions

┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊

  1. 2 κιλά φλούδα καρπούζι με λίγο από το κόκκινο κομμένο σε μπαστούνια χοντρά,
  2. Εβαλα 4 κουτιά από τη συγκεκριμένη συσκευασία αφού καθάρισα τη φλούδα
  3. Εβαλα σε ένα μπωλ γέμισα.με νερό και έβαλα χυμό από ένα λεμόνι το άφησα τρεις ώρες το στραγγισα καλά έβαλα σέ κατσαρόλα έριξα τή στέβια δύο ξύλα κανέλας,5-6 φυλλα αμπαροριζα και τρεις βανιλιες
  4. Εβαλα σε σιγανή φωτιά και αφού πήρε βραση αφησα μισή περίπου ώρα έριξα τρείς κουταλιές της σούπας λεμόνι άφησα άλλα πέντε λεπτά και το έσβησα.
  5. Άφησα να κρυώσει καλά και αφού είδα ότι ήθελε λίγο ακόμα δέσιμο ξαναεβαλα στη φωτιά και αφού έβρασε άφησα πέντε λεπτά ακόμα.

Να είστε όλοι καλά

Η Συνταγή είναι της κας Θυριάκη Καθολική 

Notes

💡ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Πάχος φλούδας: Μην καθαρίσετε εντελώς το κόκκινο μέρος, λίγο ροζ δίνει μια πιο όμορφη όψη στο γλυκό.
  • Πρόσθετα αρώματα: Αν δεν βρείτε αμπαρόριζα, μπορείτε να βάλετε λίγο ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι μαζί με την κανέλα για άρωμα. Επίσης, μερικά γαρίφαλα θα του έδιναν υπέροχη μυρωδιά.
  • Έλεγχος δεσίματος: Για να ελέγξετε αν το σιρόπι έχει δέσει, ρίξτε μια σταγόνα σε ένα κρύο πιατάκι. Αν στέκεται και δεν απλώνει πολύ, είναι έτοιμο.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή