Μπορείτε επίσης να φτιάξετε το Κέικ κακάο με κομματακια σοκολάτας και χωρίς ζάχαρη με αυτήν την τεχνική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκχύλισμα χουρμά, σιρόπι αγαύης ή γλυκαντικό αντί για ζάχαρη και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ, αλεύρι ολικής αλέσεως κ.λπ.
Υλικά
3 αυγά
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι γάλα
2 κουταλιές της σούπας κακάο
2,5 φλιτζάνια αλεύρι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο αλεύρι θέλετε)
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 πακέτο βανίλια
κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση:
Χώρισε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών.
Βγάλε τα αυγά από το ψυγείο περίπου 20 λεπτά πριν τα χρησιμοποιήσεις για να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτύπησε τα ασπράδια σε ένα καθαρό και στεγνό μπολ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Σε ξεχωριστό μπολ, χτύπησε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Πρόσθεσε το λάδι το γάλα και χτυπηστε μετα την καθε προσθηκη με το μιξερ
Μετα το κακάο, το κοσκινισμενο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και ανακάτεψε απαλά μετα την καθε προσθηκη μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Ενσωμάτωσε προσεκτικά και σιγα σιγα την μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους, ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω με μια σπάτουλα, για να μην “κάτσει” το μείγμα.
Άπλωσε το μείγμα σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
Πρόσθεσε τα κομματάκια σοκολάτας απο πάνω
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι όταν το βυθίσεις στο κέντρο του κέικ.
Αναποδογυρίστε το κεικ μπορείτε να το πασπαλίσετε με ζαχαρη άχνη.