Δείτε Επίσης: Γλυκό του κουταλιού με φλούδα πορτοκάλι! | Φτιάξε το Πιο εύκολο παγωτό με ότι γλυκό του κουταλιού έχετε!

Γλυκο καρυδακι 

Υλικά:

1 κιλο καρυδακι
1,200γ.ρ ζαχαρη
300γρ γλυκοζη
3 ξυλακια κανελας
1/2κ γ .γαρυφαλο (τριμενο )
1/2χυμο λεμονιου
3 κ σ .μελι
μια κουπα ασβεστη .

Εκτέλεση

Αφού διάλεξα τα καρυδάκια μου να μην έχουν βούλες τα έβαλα στο νερό για 15 ημέρες αλλάζοντας το συνεχώς πρωί βράδυ .
Αφου περασαν οι μερες τα τρυπησα με ενα ατσαλινο καρφακι και τα αφισα παλι στο νερο για μια εβδομαδα αλλαζοντας το παλι πρωι βραδυ .
Ελιωσα τον ασβεστη σε 2 κιλα νερο και εριξα το καρυδακι το αφισα για 4 ωρες.Το ξεπλινα καλα και το εβαλα να βρασει .Μολις ξεκιναγε ο βρασμος το αφηνα 3 λεπτα και αλλαζα το νερο τους το εκανα αυτο για τρεις φορες .Στην τεταρτη φορα το αφησα 10 λεπτα να βρασει .
Σε μια κατσαρολα εβαλα την ζαχαρη με 500γ.ρ νερο να βρασει..Αφου εβρασε το σιροπι 5 λεπτα εριξα τα καρυδακια και βρασανε για 10 λεπτα (απο την στιγμη που αρχισε ο βρασμος ).Το αφησα στην ακρη και το ξαναεβρασα για 10 λεπτα την αλλη μερα .
Την τριτη μερα εριξα τον χυμο του λεμονιου την κανελα και το γαρυφαλλο και το εδεσα .Μολις εκλεισα την φωτια εριξα την γλυκοζη και το μελι .
Τελος το εβαλα σε αποστειρωμενα βαζα και το αποτελεσμα το βλεπετε .
(αν δεν σας δεσει και την τριτη φορα ξαναβραστε το.Το καρυδακι οσο θα περνουν οι μερες θα αποροφα το σιροπακι του και θα γινεται και πιο τραγανο .Θελει τον χρονο του ).

Δείτε Επίσης: Γλυκό του κουταλιού με φλούδα πορτοκάλι! | Φτιάξε το Πιο εύκολο παγωτό με ότι γλυκό του κουταλιού έχετε!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑφρατα τηγανητά μπιφτεκακια
Επόμενο άρθροΠάστα ταψιού-Δροσερό γλυκό ψυγείου – Amazing Cakes