Το Γλυκό Καρύδας Ταψιού είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά, ειδικά για όσους λατρεύουν την καρύδα. Με την υπέροχη, αρωματική του γεύση και την αφράτη του υφή, γίνεται το τέλειο κέρασμα ή επιδόρπιο για κάθε στιγμή. Η εκτέλεσή του είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα πάντα εντυπωσιακό!

Υλικά

7 αυγά
1 κούπα ζαχαρη( κούπα του Νες καφέ η παρόμοια)
2 κούπες αλεύρι
2 κούπες ινδοκάρυδο
Μισή κούπα γάλα
1 μπέικιν
2 βανίλλιες
Ξύσμα από 1 λεμόνι

Σιρόπι
4 κούπες νερό
4 κούπες ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι
Βράζουμε 5′

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά τ αυγά με τη ζάχαρη ν αφρατεψει ,ν ασπρίσει το μίγμα .
Προσθέτουμε ξύσμα ,βανίλλιες ,γάλα , ινδοκάρυδο κι αλεύρι με μπέικιν και
χτυπάμε λίγο ακόμη.
Απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι (μικρότερο από κουζίνας) και ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο περίπου 40 .

Όταν ψηθεί κόβουμε σε κομμάτια κάνουμε τρυπούλες παντού μ ένα ξυλάκι η οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε το σιρόπι που χει κρυώσει κουταλιά κουταλιά.
(Πίνει πολύ σιρόπι το γλυκό θα το ρίξουμε όλο!)
Αυτά..και καλή επιτυχία!

Tips για το Τέλειο Γλυκό Καρύδας Ταψιού

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Γλυκό Καρύδας Ταψιού σας τέλειο. Το μυστικό για σωστό σιρόπιασμα είναι το ένα να είναι ζεστό και το άλλο κρύο (ζεστό γλυκό, κρύο σιρόπι ή το αντίστροφο). Εγώ προτιμώ ζεστό γλυκό με κρύο σιρόπι για καλύτερη απορρόφηση. Μην παραχτυπήσετε το μείγμα αφού προσθέσετε το αλεύρι και το ινδοκάρυδο, απλά ανακατέψτε ίσα ίσα να ενωθούν. Για ακόμα πιο έντονη γεύση καρύδας, μπορείτε να καβουρδίσετε ελαφρά λίγο ινδοκάρυδο και να το πασπαλίσετε στο τέλος πάνω από το σιροπιασμένο γλυκό.

ΠΗΓΗ: Βάνα ΝτελήΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ