Η Γρήγορη Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με φρυγανιά είναι μία από τις πιο εύκολες και νόστιμες πίτες που μπορούμε να φτιάξουμε στην κουζίνα μας, όταν ο χρόνος μας πιέζει. Αυτή η συνταγή σού λύνει τα χέρια, αφού χρησιμοποιούμε τριμμένη φρυγανιά αντί για φύλλο, με αποτέλεσμα να έχουμε μια αφράτη και πολύ γευστική πίτα που φτιάχνουμε στο λεπτό. Εγώ τη φτιάχνω πολύ συχνά όταν θέλω κάτι υγιεινό και γρήγορο, καθώς η όλη διαδικασία είναι πανεύκολη και το αποτέλεσμα καταπληκτικό.


Υλικά για την Κολοκυθόπιτα

  • 800 γραμμάρια κολοκύθια
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • Μισή κουταλιά της σούπας αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός (μια χούφτα)
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 6 χούφτες ψωμιού ψίχουλα ή τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Σογιέλαιο για το ταψί
  • 5 αυγά
  • 100 γρ. παρμεζάνα

Εκτέλεση της Κολοκυθόπιτας Χωρίς Φύλλο

Προθερμαίνω τον φούρνο μου στους 220 βαθμούς, ώστε να είναι έτοιμος για το ψήσιμο.

Πρώτα απ’ όλα, τρίβω τα κολοκύθια μου στον χοντρό τρίφτη και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτω τα 5 αυγά και ανακατεύω καλά για να ομογενοποιηθούν όλα μαζί.

Στη συνέχεια, προσθέτω μισή κουταλιά της σούπας αλάτι, την παρμεζάνα και το αλεύρι, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη.

Τέλος, ρίχνω τον μαϊντανό, το σκόρδο, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύω όλο το μείγμα.

Αλείφω το ορθογώνιο ταψί μου (32 × 23) με σογιέλαιο και πασπαλίζω με τριμμένη φρυγανιά τη βάση του.

Ρίχνω το μείγμα της κολοκυθόπιτας στο ταψί. Το πατάω καλά με το χέρι μου για να γίνει συμπαγές μέσα στο ταψί και καλύπτω όλη την επιφάνεια με τα ψίχουλα ψωμιού ή τη φρυγανιά.

Ψήνω στους 220 βαθμούς στον φούρνο για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Την βγάζω από τον φούρνο και την αφήνω να κρυώσει για 20 λεπτά πριν την κόψω και τη σερβίρω, γιατί αλλιώς σπάει.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 35 λεπτά

Επιπλέον Χρόνος: 20 λεπτά ψύξη

Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα και 10 λεπτά


Χρήσιμα Tips για την Κολοκυθόπιτα

Για να γίνει η κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο πιο αφράτη, μπορείτε να στύψετε ελαφρά τα τριμμένα κολοκύθια πριν τα προσθέσετε στο μείγμα, για να φύγουν τα περιττά υγρά.

Αν δεν έχετε παρμεζάνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σκληρό τυρί της αρεσκείας σας.

Το σογιέλαιο στο ταψί και η φρυγανιά στη βάση βοηθούν να ξεκολλήσει εύκολα η πίτα και να γίνει τραγανή από κάτω.

Subcribe to recipe’s youtube channel here