Υλικά

400 γρ. φέτα πικάντικη
2 αυγά
2+1/2 φλιτζ. γάλα
3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια γρ. μαγιά ξηρή των 9 γραμ.κάθε φακελάκι-εγώ βάζω 3 πάντα-
2 κουταλιά σούπας δυόσμο ξερό άν έχετε φρέσκο ακόμα καλύτερα
αλάτι ελάχιστο και πιπέρι

Τι κάνουμε
Χλιαρό ελαφρώς το 1/2 φλιτζάνι γάλα ρίχνουμε την μαγιά μέσα και ανακατεύουμε να λιώσει.
Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε τα 2 φλιτζάνια γάλα τα 2 αυγά το αλεύρι την φέτα σπασμένη με τα χέρια σε κομματάκια το αλατοπίπερο -προσοχή λίγο αλάτι- τον δυόσμο το αλεύρι και τέλος το γάλα με την αραιωμένη μαγιά.

 

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί σκεπάζουμε και αφήνουμε να περιμένει το μείγμα για 10 λεπτά να φουσκώσει λίγο.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι ή ένα πυρέξ ρίχνουμε την τυρόπιτα μας-από πάνω ρίχνουμε λίγο φέτα σε όλη την επιφάνεια,επίσης ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια και τυρί τριμμένο τύπου κεφαλοτύρι

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά.


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cheese Pie in 5 minutes

Ingredietnts

    400 gr cheese Feta (14 oz)
    2 eggs
    2 + 1/2 cup. milk
    3 cups. flour for all uses
    4 tps dried yeast
    2 tablespoons of dried mint soup if you have fresh even better
    220 gr grated parmezana cheese (8 oz) or kefalotiri
    1 pinch salt and pepper

What are we doing
Pour 1/2 cup lukewarm milk into the yeast and mix well and set aside.
In a bowl, pour 2 cups milk, 2 eggs, flour, coarse crumble feta, salt and pepper –
caution a little salt – mint, flour and the mixture yeast with milk.
Stir very well together, cover and allow the mixture to rise slightly for
10 minutes.

Grease with oil a baking pan or a pyrex and pour mixture and spread a little crumble
feta over the mixture, also sprinkle with grated parmezana cheese.
Bake in preheated oven at 180 degrees for about 20 minutes.