Στη δεκαετία του ’90, οι Κορεάτες που δούλευαν σε ένα εστιατόριο με δίδαξαν πώς να μαγειρεύω σωστά τα καλαμάρια.
Υλικά:
Καλαμάρια (κατεψυγμένα ή φρέσκα)
Οδηγίες:
Προετοιμασία: Αφήστε τα κατεψυγμένα Καλαμάρια να ξεπαγώσουν.
Βράσιμο:
Βήμα 1: Γεμίστε δύο κατσαρόλες με νερό. Βράστε τη μία κατσαρόλα.
Βήμα 2: Βάλτε τα κατεψυγμένα Καλαμάρια απευθείας στο βραστό νερό.
Βήμα 3: Μόλις το νερό ξαναβράσει, αμέσως βγάλτε τα Καλαμάρια και βάλτε τα σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό.
Καθαρισμός και κοπή: Αφού κρυώσουν τα Καλαμάρια, καθαρίστε τα από το δέρμα και την εντόσθια. Κόψτε τα σε ροδέλες ή σε λωρίδες, ανάλογα με την επιθυμία σας.
Γιατί με αυτόν τον τρόπο;
Η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας κάνει το κρέας του καλαμαριού εξαιρετικά τρυφερό.
Διατηρεί το όμορφο ροζ χρώμα του καλαμαριού.
Ενισχύει τη φυσική γεύση του θαλασσινού.
Συμβουλή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα έτοιμα Καλαμάρια για να φτιάξετε διάφορα πιάτα, όπως σαλάτες, ριζότο, ή να τα γεμίσετε.
Σημείωση: Αυτή η παλιά τεχνική που μας έμαθαν οι Κορεάτες τη δεκαετία του ’90, είναι ένας γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να μαγειρέψετε τέλεια τα Καλαμάρια.
Επιπλέον συμβουλές:
Φρεσκάδα: Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα Καλαμάρια, καθαρίστε τα πριν τα βράσετε.
Άρωμα: Μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι και λεμόνι στο νερό που θα βράσετε τα Καλαμάρια για επιπλέον γεύση.