Διαφήμιση

ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

Υλικά

10 φέτες τσουρέκι
Σιρόπι:
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
1 ξύλο κανέλας
Για την κρέμα μαστίχας:
2 λίτρα φρέσκο γάλα
2 βανίλιες
200 γρ. ζάχαρη
12 κουταλιές κορν φλάουρ(γεμάτες)
1 κοφτό κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
2 αυγά
Για το γαρνίρισμα:
1κουτί σαντιγί
κανέλα

Εκτέλεση

Σε ενα μέτριο ταψί αραδιάζουμε σε σειρά τις φέτες από τσουρέκι.


Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 5΄σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε την κανέλα.
Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι λίγο λίγο στο τσουρέκι να ρουφήξει.
Για την κρέμα με μαστίχα
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τη μαστίχα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας όσο η κρέμα είναι καυτή. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε πάνω στο τσουρέκι.
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει. Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Καλύπτουμε με τη σαντιγί. Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε φιστίκια Αιγίνης η κανέλα.

ΠΗΓΗ: Μιχαλιτσα Χριστιανού ΓιωργιουΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση