Υλικά
Για τη ζύμη
5 ποτήρια αλεύρι
2 κουταλάκια μπέικιγκ πάουτερ
1 ποτήρι λάδι
1 1/3-1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού φρέσκο ή πορτοκαλάδα σκουός, δηλ.
1/2 ποτήρι πορτοκαλάδα με 1 ποτήρι νερό
Για τη γέμιση
2 1/2 – 3 ποτήρια ελιές μαύρες (τις πλένετε, τις καθαρίζετε από τα κουκούτσια και τις κόβετε
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή τριμμένο
λίγο δυόσμο ξερό ή φρέσκο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιγκ πάουτερ. Ρίχνετε το λάδι, ρυζιάζετε καλά και ζυμώνετε με το χυμό πορτοκαλιού,
τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει μια ζύμη αφράτη.
Αναμιγνύετε τις ελιές με το δυόσμο, το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.
Ανοίγετε τη ζύμη σε πίτες σε όποιο μέγεθος θέλετε, και βάζετε ελιές τις οποίες απλώνετε με κουτάλι.
Τυλίγετε τις πίτες και τις τοποθετείτε σε αβουτύρωτο ταψί.
Αλείφετε την επιφάνειά τους με ασπράδι αυγού κτυπημένο με 1 κουτάλι νερό.
Σκορπίζετε πάνω από το αυγό λίγο σουσάμι,
τις χαράσσετε σε φέτες, αν θέλετε, και τις ψήνετε σε μέτριο και ήδη προθερμασμένο
φούρνο για 35 – 45 λεπτά περίπου. Είναι ψημένες όταν ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι από τον κο Andreas Pieri