Η Εντυπωσιακή Τούρτα Κορμός που έφτιαξα για το τραπέζι μου είναι πραγματικά θεϊκή, επειδή συνδυάζει μια πλούσια, σοκολατένια βάση από μπισκότο με μία βελούδινη κρέμα Μόρφατ, οπότε όλοι όσοι τη δοκίμασαν ξετρελάθηκαν με τη γεύση της, άρα είναι το ιδανικό επιδόρπιο για να κλείσω ένα μεγάλο γεύμα, λοιπόν πρέπει να σας την πω, παρόλο που σας κούρασα με τη φλυαρία μου για όλα τα μαγειρέματα που έκανα.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Τούρτα Κορμός

Τούρτα Κορμός

Φτιάξτε την Εντυπωσιακή Τούρτα Κορμός με βάση μπισκότου και πλούσια κρέμα μόρφατ! Μια θεϊκή, εύκολη συνταγή με σοκολάτα και μέλι, ιδανική για κάθε γιορτή και τραπέζι.

Prep Time 20 minutes
Additional Time 4 hours
Total Time 4 hours 20 minutes

Ingredients

Για τη Βάση Κορμού:

  • 2 πακέτα Μπισκότα πτι μπερ
  • 1 κουτί Ζαχαρούχο γάλα
  • 130 γραμ. Βούτυρο
  • 2 κ.σ. Κακάο
  • 2 κ.σ. Μπρέντυ

Για την Κρέμα Μόρφατ:

  • 2 κουτιά Μόρφατ (1 άσπρη κι 1 σοκολατένιο)
  • 1/2 κουτί Ζαχαρούχο γάλα
  • 1 Βανίλια

Για την Επικάλυψη Γκανάζ:

  • 1 Κρέμα γάλακτος (για ζέσταμα)
  • 200 γραμ. Σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κουταλάκια Μέλι

Instructions

Δημιουργία της Βάσης Κορμού.

Για να ξεκινήσω, σπάω τα δύο πακέτα μπισκότα πτι μπερ σε ένα μπολ. Σε μία κατσαρόλα ή στο φούρνο μικροκυμάτων, λιώνω τα 130 γραμμάρια βούτυρο. Ρίχνω μέσα στα μπισκότα το λιωμένο βούτυρο, το ένα κουτί ζαχαρούχο, τις δύο κουταλιές της σούπας κακάο και τις δύο κουταλιές μπρέντυ. Ανακατεύω πολύ καλά, ώστε όλα τα υλικά να ενωθούν και το μπισκότο να νοτίσει. Στρώνω το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα, πιέζοντας καλά για να γίνει η βάση της Εντυπωσιακής Τούρτας Κορμός.

Παρασκευή και Στρώσιμο της Κρέμας Μόρφατ.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάω με το μίξερ τα δύο κουτιά Μόρφατ –το ένα άσπρο και το ένα σοκολατένιο. Προσθέτω το μισό κουτί γάλα ζαχαρούχο και τη μία βανίλια. Χτυπάω μέχρι η κρέμα να γίνει αφράτη και σταθερή. Στρώνω την κρέμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα, φροντίζοντας να ισιώσω την επιφάνεια.

Ετοιμασία της Γκανάζ και Ολοκλήρωση.

Τώρα, ετοιμάζω την επικάλυψη. Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος, προσέχοντας να μην πάρει βράση. Μόλις ζεσταθεί, την αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω μέσα τα 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα. Μόλις η σοκολάτα λιώσει, ρίχνω και τα δύο κουταλάκια μέλι. Ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η γκανάζ. Περιχύνω τη γκανάζ πάνω στην κρέμα και βάζω το γλυκό στο ψυγείο, γιατί χρειάζεται αρκετές ώρες, ώστε να παγώσει και να σφίξει καλά. Ήταν θεϊκό!

Η Συνταγή είναι της κας Μαρινα Καρναρη

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για την Εντυπωσιακή Τούρτα Κορμός

  • Μορφάτ: Φροντίστε το Μόρφατ να είναι πολύ παγωμένο πριν το χτυπήσετε, γιατί έτσι στέκεται καλύτερα και γίνεται πιο αφράτο.
  • Γκανάζ: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με γλυκόζη ή σιρόπι αγαύης, επειδή αυτό θα δώσει επιπλέον λάμψη στην επικάλυψη.
  • Μπισκότα: Χρησιμοποιήστε τα μπισκότα Πτι Μπερ σπασμένα σε χοντρά κομμάτια, ώστε η βάση να έχει την υφή του κλασικού κορμού σοκολάτας.
  • Μπρέντυ: Το μπρέντυ δίνει ένα άρωμα βάθος, αλλά μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κονιάκ ή λικέρ καφέ, αν προτιμάτε.

Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: