Σοκολατίνα με σαντιγύ

Απαραίτητα προϊόντα

Για το παντεσπανι:
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1/2 φλυτζάνι ​​γάλα
3 κουταλιές της σούπας κακάο
2 φλυτζάνι αλεύρι κοσκινισμένο
1 πακέτο βανίλια
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ

Για εμποτισμό:
2 φλυτζάνια φρέσκο ​​γάλα

Για τη στρώση σαντιγυ:
300 γρ. κρέμα γάλακτος 
40 γρ. ζάχαρη άχνη
5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σάλτσα σοκολάτας:
1 φλυτζάνι ​​γάλα
½ φλυτζανι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουερ
60 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για το παντεσπανι και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ.
Το μείγμα αδειάζουμε σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Το ψημένο παντεσπάνι τρυπιέται με ένα πιρούνι.
Περιχύνεται με δύο φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο ​​γάλα.

Για την σαντιγυ
Τοποθετούμε τον κάδο του μίξερ και το σύρμα του στην κατάψυξη για να παγώσουν.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στον παγωμένο κάδο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να σφίξει τελείως η σαντιγί και να στέκεται.
Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 30’ λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Απλώνουμε την σαντιγυ πάνω απο το παντσπανι και ισιωνουμε

Η σάλτσα σοκολάτας παρασκευάζεται ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα.
Βράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφού κρυώσει η σάλτσα, περιχύνεται πάνω από την κρέμα και το βάζουμε στο ψυγειο για 2 ωρες

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Γαστρονομικός κόσμος με τον Gerry

Προηγούμενο άρθροΦωλιές κιμά με γέμιση – τρυφερό και ζουμερό😋👍
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια με σκόρδο, ντομάτες και τυρί 🍅🧀