Κέικ με καρύδι και με μήλα

Συστατικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
1 μπεικιν παουντερ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
400 γραμμάρια τριμμένα μήλα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 ζάχαρη βανίλιας
50 g σταφίδας
Όξινο νερό 100 ml
100 ml λάδι
3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα

Για επίστρωση:
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα
Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρύδι

* το ποτήρι είναι 200 ml

Παρασκευή:

Ανακατέψτε το αλεύρι, τo μπεικιν, τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας. Προσθέστε καρύδια, σταφίδες, μοσχοκάρυδο, κανέλα και ανακατέψτε τα πάντα. Προσθέστε μαρμελάδα, ξινό νερό, λάδι και ανακατέψτε καλά.


Τέλος προσθέστε τα μήλα και ανακατέψτε καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί (οβάλ 35×25 cm).


Βάλτε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε για 30 λεπτά.
Βγάλτε απο το φύρνο και το γαρνιρουμε το κέικ ενώ είναι ζεστό, αλειφουμε με μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με καρύδια

και επιστρέφουμε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά.

Τελειο

Προηγούμενο άρθροΜπριάμ με λουκάνικα …χωρίς λουκάνικα Νηστίσιμο
Επόμενο άρθροΚουρκουμπίνια