Αν λαχταράς την πιο εύκολη, γρήγορη και απίστευτα νόστιμη τυρόπιτα που θα αρωματίσει την κουζίνα σου και θα γεμίσει το τραπέζι σου σε λιγότερο από 45 λεπτά, τότε σταμάτα ό,τι κάνεις!

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
Μπόλικο ελαιόλαδο (για το ταψί και τα φύλλα)
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
4 μεγάλα αυγά
600 γρ. φρέσκο γάλα
1/2 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
400 γρ. τριμμένα τυριά (εγώ έβαλα 200 γρ. γραβιέρα και 200 γρ. ένταμ, μπορείτε να βάλετε ό,τι τυριά σας αρέσουν)
250-300 γρ. φέτα, κομμένη σε μεγάλα, ακανόνιστα κομμάτια με τα χέρια

Εκτέλεση

Παίρνουμε το ταψί του φούρνου και καλύπτουμε καλά όλη την επιφάνειά του, καθώς και τα πλαϊνά, με μπόλικο ελαιόλαδο.
Διπλώνουμε κάθε φύλλο κρούστας στα χέρια μας ακανόνιστα, σαν να το τσαλακώνουμε, και το τοποθετούμε στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα, μέχρι να καλύψουν όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Ανοίγουμε λίγα κενά ανάμεσα στα τσαλακωμένα φύλλα και ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο για να πάει το λάδι και ανάμεσα στα φύλλα.
Ψήνουμε το φύλλο: Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180°C και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Σε ένα μπολ, βάζουμε το στραγγιστό γιαούρτι και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, το αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε ξανά.
Ρίχνουμε στο μείγμα τα τριμμένα τυριά και τη φέτα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια. Ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας, φροντίζοντας να πάρουν υγρασία τα τυριά από το μείγμα.

Βγάζουμε το ταψί με το τραγανό, ελαφρώς ψημένο φύλλο από τον φούρνο. Όσο το φύλλο είναι ακόμα ζεστό, παίρνουμε μια κουτάλα και ρίχνουμε ομοιόμορφα από πάνω όλο το μείγμα τυριών, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του φύλλου.
Ψήνουμε την τυρόπιτα: Ξαναβάζουμε το ταψί στον φούρνο, ρυθμισμένο στον αέρα στους 175-180°C, και ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι η τυρόπιτα να ροδίσει όμορφα και να γίνει τραγανή.

Βγάζουμε την τυρόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Αν την φάτε ζεστή, θα σας θυμίσει ένα νόστιμο σουφλέ. Αν την αφήσετε να κρυώσει εντελώς, θα γίνει μια υπέροχη, κλασική τυρόπιτα.
Καλή σας απόλαυση και καλή επιτυχία!