Υλικά:

500 γρ. πένες βρασμένες al dente
10 φέτες πάριζα κομμένη σε τετραγωνάκια
1 κρέμα γάλακτος light 330 ml
350 γρ. μείγμα τυριών (π.χ. γραβιέρα, παρμεζάνα, τσένταρ)
Αλάτι, πιπέρι
Βιτάμ για το πυρέξ

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε την πάριζα
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τα τυριά, αλάτι και το πιπέρι.
Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά, την πάριζα, τη σάλτσα τυριού.
Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Η Συνταγή είναι της κας Lena Skoura