Γαλακτομπούρεκο

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκό
1 πακέτο φρέσκο βούτυρο αγελαδινό καλό

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
Μισό ποτήρι ζάχαρη
3 κουταλιές βούτυρο
Μισό ποτήρι από τα μεγάλα σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
2 αυγά
Ξύσμα από ενάμιση λεμόνι στον ψιλό τρίφτη

Για το σιρόπι
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Μία χοντρή φέτα λεμόνι
1 βανίλια
από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το αφήνουμε 5 λεπτά

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε 1 λίτρο γάλα με τη ζάχαρη μόλις μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται καλά το γάλα βάζουμε το βούτυρο τη βανίλια ανακατεύουμε μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύουμε καλά και το έχουμε στο χαμηλό όχι πολύ δυνατά και μόλις αρχίσει να πήζει το τραβάμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας με το σύρμα πάρα πολύ δυνατά για να μην γίνει ομελέτα το ξαναβάζουμε πάνω στο μάτι το ανακατεύουμε καλά και το κατεβάζουμε αφού έχει γίνει κρέμα

Στο ταψί το μεγάλο το βαθύ της κουζίνας το τετράγωνο αλείφουμε με βούτυρο και βάζουμε τα μισά φύλλα από κάτω ένα-ένα αλείφοντας πολύ βούτυρο αφού το έχουμε λιώσει…Ρίχνουμε την κρέμα και από πάνω ένα ένα πάλι τα φύλλα τα βουτυρώνουμε καλά μέχρι να τελειώσει το τελευταίο φύλλο ρίχνουμε πιο πολύ βούτυρο

Διαφήμιση

Χαράζουμε και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά θα δούμε πόσο χρειαστεί να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και από κάτω και από πάνω…

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το σιρόπι να γίνει και το αφήνουμε από την ώρα που βράζει 5 λεπτά …μόλις βγει κατευθείαν το γαλακτομπούρεκο ζεστό ζεστό και κρύο το σιρόπι με μία κουτάλα σιγά-σιγά αυτό θα σας φανεί πολύ αλλά μετά θα το ρουφήξει. Πριν βάλουμε το σιρόπι με το μαχαίρι κόβουμε λίγο εκεί που έχουμε χαράξει για να τραβήξει καλά το σιρόπι

Τα αφήνουμε έξω να κρυώσει καλά κάνα δυο ώρες και το βάζουμε όλη νύχτα στο ψυγείο Καλή επιτυχία με το πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο �όταν πάμε να βάλουμε την κρέμα και δούμε ότι είναι πάρα πολύ σφιχτή αν είναι πάρα πολύ σφιχτή βάζουμε λίγο γάλα μέχρι να αφρατέψει λίγο… κρύο το σιρόπι ζεστό το γαλακτομπούρεκο για να γίνει Τραγανο

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ:  Efthymia Efi Deina

Διαφήμιση

Διαφήμιση