Κέικ Μπανάνας με μαρμελάδα
ΥΛΙΚΑ :
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα με ένα πιρούνι
4 ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
½ φλιτζάνι λάδι λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα ή άλλη της αρεσκείας σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Βουτυρώνετε πολύ καλά και αλευρώνετε μία φόρμα για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Κάντε μια τρύπα στο κέντρο και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύσετε τα αυγά, την μπανάνα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια.
Ρίχνετε το μίγμα στο κέντρο των ξηρών συστατικών, ανακατεύετε για λίγο μέχρι να γίνει μία μάζα αλλά δεν τα χτυπάτε για πολύ ώρα.
Μεταφέρετε στη βουτυρωμένη φόρμα και απλώστε ομοιόμορφα Απλώστε τη μαρμελάδα πάνω από τη ζύμη και με ένα μαχαίρι ή μικρή σπάτουλα αναμίξτε ελαφρά.
Ψήνετε στο φούρνο για 55-60 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει το κέικ και να βγεί καθαρή μια
οδοντογλυφίδα.
Αφήνετε να κρυώσει πάνω σε σχάρα και ξεφορμάρετε μετά από 15 λεπτά τουλάχιστον.
Κάνει 8-10 μερίδες
ΠΗΓΗ: technicolorkitchen.blogspot.com