Eίμαι σιγουρη πως θα σας σαγηνευσει με την ξεχωριστη γευση της και το υπεροχο αρωμα της.
Ας δουμε πως θα την φτιαξουμε……

Υλικα για το φυλλο ( 8 φυλλα στο συνολο.)
520 γραμμαρια αλευρι σκληρο «μ. αγ. γεωργιου νο 1 )
45 γρ. καλαμποκελαιο
2 κ. σ. τσιπουρο
Αλατι 195 ml χλιαρο νερο,
Ελαιολαδο για τα φυλλα
Για την γέμιση
Περιπου μιση μεγαλη κολοκυθα,
1 φλιτζανι τσαγιου σταφιδες,
1 φλιτζανι τσαγιου καρυδι χοντροκομμενο,
4-5 κ.σ καστανη ζαχαρη
Κανελα
Σουσαμι καβουρδισμενο και αλεσμενο περιπου ¾ του φλιτζανιου
1 φλιτζανακι του καφε μουσκεμενο ρυζι
Ελαιολαδο για τη γεμιση (περιπου 6-7 κ.σ γεματες ),
λιγο σιμιγδαλι

Εκτέλεση
Η προετοιμασία αρχίζει απο την προηγούμενη μερα…
θα χρησιμοποιησουμε μισή μεγάλη κίτρινη κολοκύθα, αφαιρούμε τους σπορους της κολοκύθας τους οποίους μπορούμε να τους πλένουμε , να τους στραγγίσουμε και να τους αφήσουμε στον ήλιο να στεγνώσουν η να τους αλατίσουμε η αν τους προτιμούμε αναλατους να τους απλώσουμε σε ένα ταψί και να τους ψήσουμε στο φούρνο της κουζίνας μας, είναι πολύ ωραίοι και τρώγονται ευχάριστα….
Καθαρίζουμε εσωτερικά την κολοκύθα από τις ίνες (αυτές τις κίτρινες που είναι σαν κλωστές) που πιθανόν έχουν μείνει όταν αφαιρέσαμε τους σπόρους…
αρχίζουμε με ένα κουτάλι της σούπας να σκάβουμε την κολοκύθα και να παίρνουμε τη σάρκα της (δεν την τρίβουμε) στον τρίφτη. Στη συνέχεια τη βάζουμε στο σουρωτήρι όλη νύχτα να βγάλει τα υγρά της…
την επόμενη μέρα…

Ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και πιέζουμε ώστε να φύγουν όσα υγρά έχει ακόμη. Σε ένα μπολ βάζουμε νερό και μουσκεύουμε το ρύζι, το αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Χοντροκοβουμε με το μαχαίρι (οχι στο multi) τα καρύδια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ…….. βάζουμε στο τηγάνι το σουσάμι και το καβουρδιζουμε σε μετρια προς δυνατη φωτιά ( στο 7), καθώς το καβουρδιζουμε αρχίζει και παίρνει χρώμα……… προσέχουμε μην μας πάρει σκούρο χρώμα και μας καεί……… στη συνεχεία το αλεθουμε στο multi να βγάλει το άρωμα του και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα καρυδιά, στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τις σταφίδες και τις 4-5 κ.σ ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μεγαλύτερο γυάλινο μπολ μεταφέρουμε τη στυμμένη κολοκύθα και ρίχνουμε το μουσκεμένο ρύζι (αφού το σουρώσουμε)…..
αφήνουμε το μπολ με την κολοκύθα και το ρύζι και το μπολ με τα καρύδια τις σταφίδες και το σουσάμι στην άκρη και ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα φύλλα.
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το τσίπουρο και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. Στη συνεχεία ρίχνουμε το νερό σιγα- σιγα και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χεριά και αφήνουμε τη ζυμη για μια ωρα να ξεκουραστεί.

στη συνεχεία κόβουμε τη ζύμη σε οκτώ κομμάτια και πλάθουμε 8 μπαλάκια, τα περνάμε με ελαιόλαδο και τα αφήνομε να ξεκουραστούν για άλλη μια ώρα……
Όση ώρα ξεκουράζεται η ζύμη μας ετοιμάζουμε τη γέμιση ……
αδειάζουμε το μπολ με τα καρύδια τις σταφίδες και το σουσάμι μέσα στο μεγαλύτερο μπολ με την κολοκύθα και το ρύζι…. προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε……… η γέμιση είναι έτοιμη, αν δούμε ότι έχει λίγα υγρά πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι.
Ανοίγουμε τα φυλλα μας και στρωνουμε την κολοκυθοπιτα.
Θα ανοίξουμε 8 φύλλα, ανοίγουμε τα πρώτα τέσσερα φύλλα που θα στρώσουμε στο ταψί μας. Κάθε φύλλο το περνάμε με ελαιόλαδο, μετά το τέταρτο φύλλο απλώνουμε τη γέμιση,  πασπαλίζουμε με κανέλα, ανοίγουμε και τα άλλα τέσσερα φύλλα και τα στρώνουμε πάνω από την γέμιση. Περνάμε και το τελευταίο φύλλο με ελαιόλαδο καιχαραζουμε την πίτα σε κομμάτια την ραντίζουμε με λίγο νερό, και την ψηνουμε σε μετριο φουρνο (200ο) στις αντιστασεις ωσπου να παρει χρωμα…
μπορειτε να τις ριξετε και σουσαμι αν σας αρεσει……

Καλη σας επιτυχια

Προηγούμενο άρθροΧορτόπιτα με άγρια χόρτα και κατσικίσιο τυρί Ρούμελης……
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο σπιτικής σφολιάτας γίδινο τυρί, ανθότυρο και κασέρι