Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Διαφήμιση

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι νερό
μία πρέζα αλάτι

Για την γέμιση
400 γραμμάρια τυρί φέτα
3 κουταλιές σούπας ανθότυρο
3 αυγά
2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
150 με 200 ml γάλα

Για επάλειψη
150 γραμμάρια βιτάμ
100 γραμμάρια φυτικό λάδι

Διαφήμιση


Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό και το αλάτι.Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά.Αν κολλάει πολύ στα χέρια μας  ρίχνουμε λίγο αλεύρι.
Προσοχή θέλουμε μαλακή ζύμη. Την κόβουμε σε 2 μέρη.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο της κουζίνας μας με αλεύρι και ανοίγουμε με τον πλάστη το πρώτο ζυμάρι σε πολύ λεπτό μεγάλο φύλλο.
Προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο το λάδι. Αλείφουμε το φύλλο.
Κόβουμε ένα μικρότερο κύκλο στο κέντρο του φύλλου και το υπόλοιπο κομμάτι το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τα οποία τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο στο κέντρο του φύλλου.


 
Διπλώνουμε και κλείνουμε τα κομμάτια μέσα στο φύλλο, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο το αναποδογυρίζουμε και το αφήνουμε.
Ανοίγουμε το δεύτερο ζυμάρι με τον ίδιο τρόπο.
Βάζουμε σ ένα μπολ το ανθότυρο και τη φέτα. Ανακατεύουμε τ αυγά με το σιμιγδάλι. Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς.

Διαφήμιση

Βράζουμε μέχρι να πήξει και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο μπολ με τα τυριά.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί.
Ανοίγουμε ξανά το πρώτο ζυμάρι σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο απ το μέγεθος του ταψιού.Το τοποθετούμε στο ταψί.Το βουτυρώνουμε ξανά.Αδειάζουμε τη γέμιση.
Τώρα ανοίγουμε το δεύτερο ζυμάρι στο ίδιο μέγεθος με το ταψί.Το βάζουμε πάνω απ’ τη γέμιση.

Βουτυρώνουμε και αυτό το φύλλο.
Το φύλλο που περισσεύει απ το ταψί το στριφογυρίζουμε προς τα μέσα σχηματίζοντας κόθρο.


Χαράζουμε ελαφρά την πίτα σε τρίγωνα κομμάτια, βουτυρώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 ° C μέχρι να ροδίσει!!!

Καλή επιτυχία!!!!!!

ΠΗΓΗ

Διαφήμιση