Αυτή η συνταγή για Εύκολη Τυρόπιτα είναι όντως απίστευτα απίθανη, γρήγορη και νόστιμη! Ιδανική για ορεκτικό, κυρίως γεύμα, κολατσιό ή σνακ, σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά:

1 κεσεδάκι γιαούρτι
3 αυγά
200 ml γάλα
120 ml ηλιέλαιο
200 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
200 γρ. τριμμένη γκούντα ή μοτσαρέλα
200 γρ. ανθότυρο (ή άλλα τυριά της αρεσκείας σας)
2 κούπες αλεύρι
1-2 πρέζες τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι (ανάλογα με τα τυριά)
Μπόλικο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε καλά το γάλα, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι.
Αλατοπιπερώστε με σύνεση και προσθέστε τα τυριά. Ανακατέψτε απαλά.
Στρώστε ένα μεγάλο ταψί φούρνου με λαδόκολλα και απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα σε πάχος περίπου 1 εκ.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις για περίπου 30′-35′, ή μέχρι η τυρόπιτα να ροδίσει ωραία.
Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε σε κομμάτια της αρεσκείας σας.
Συμβουλές:
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γέμιση, όπως μανιτάρια, κρεμμύδι, πιπεριά ή λουκάνικο.
Αν θέλετε πιο τραγανή τυρόπιτα, μπορείτε να πασπαλίσετε λίγο τριμμένο τυρί πάνω από το μείγμα πριν το βάλετε στο φούρνο.
Μπορείτε να σερβίρετε την τυρόπιτα ζεστή ή κρύα.
Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε το  home_cook_with_a_twist

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Αυτή η συνταγή για τυροπιτάκια χωρίς φύλλο είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα νόστιμο και γρήγορο φαγητό ή συνοδευτικό , χωρίς να αφιερώσουν πολύ χρόνο στην κουζίνα.

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι φαρινάπ
2 κουταλάκια μπέικινγκ
160 ml καλαμποκέλαιο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ. φέτα τριμμένη
50 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
2 αυγά
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικινγκ, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέστε το καλαμποκέλαιο και το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Προσθέστε τη φέτα και τη μοτσαρέλα και ανακατέψτε απαλά.
Χωρίστε τη ζύμη σε 15-20 ίσα μέρη.
Πλάθετε κάθε μέρος σε μπαλάκι και μετά το πιέζετε με το χέρι σας για να σχηματίσετε ένα πλακέ τυροπιτάκι.
Τοποθετήστε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Αλείψτε τα τυροπιτάκια με το χτυπημένο αυγό.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Προηγούμενο άρθροΠατάτες Ογκρατέν…φανταστική Συνταγή
Επόμενο άρθροTυροπιτάρι Αργολίδας (Τηγανιτή Τυρόπιτα)