Τυρόπιτα

✅ Υλικά:

Συσκευασία Φύλλο για πίτα (500 g)
4 αυγά
250-300 g γιαούρτι
350-400 g φέτα
100 g βούτυρο
50 g φυτικού λαδιού
1 κουταλάκι σόδα
Για Γέμιση:
150 ml ανθρακούχο νερό
1 αυγό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το λάδι και αφήνουμε στην άκρη
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τον αυγοδάρτη λίγο και προσθέτουνε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε την φέτα και ανακατεύουμε.
Λιπαίνουμε την βάση από ένα ταψάκι με το μείγμα λαδι-βουτυρο και:
1η Στρωση: 2 φύλλα και τα αλείφουμε με το ίδιο μείγμα.

2η Στρώση: 2 φύλλα και ρίχνουμε 5 κσ γέμιση,

3η Στρώση: 2 φύλλα και γέμιση και αλείφουμε με βουτυρο-λαδι.
4η Στρώση: 2 φύλλα και γέμιση
5η Στρώση: 2 φύλλα και γέμιση
Τέλος 1-2 φύλλα από πάνω κάνουμε τρύπες με ένα μαχαίρι στην πίτα.
Αναμιγνύουμε το λαδι με την γέμιση ότι έμεινε, με ένα αυγό και ρίχνουμε και ένα ποτήρι ανθρακούχο νερό και το αδειάζουμε πάνω από την πίτα

Ψήνουμε για 40-45 λεπτά σε φούρνο που έχει προθερμαθεί στους 180 βαθμούς (ή έως ότου έχουμε μια όμορφη χρυσή καφέ κρούστα)

Καλή Ορεξη

 

Προηγούμενο άρθροKέικ Σοκολάτας με 3 συστατικά…δε θα το πιστεύετε
Επόμενο άρθροMuffins Πορτοκαλιού…τέλειο άρωμα και απαλότητα