Υλικά:

– 250 γρ αλεύρι
– 200 γρ ζάχαρη
– 1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
– 3 αυγά
– 120 ml χυμό λεμονιού (περίπου 3 λεμόνια)
– Ξύσμα από 2 λεμόνια
– 100 γρ βούτυρο λιωμένο
– 100 ml γάλα
– Μια πρέζα αλάτι
– 100 γρ ζάχαρη άχνη (για γλάσο)

Προετοιμασία:

🔹1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού,
το λιωμένο βούτυρο και το γάλα.
🔹2. Προσθήκη ξηρών συστατικών: Ρίξτε απαλά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
🔹Αδειάζουμε τη ζύμη σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C για 25-30 λεπτά.
🔹Γλάσο: Ανακατεύουμε άχνη ζάχαρη με λίγο χυμό λεμονιού και σκεπάζουμε το κέικ που έχει κρυώσει.