Πάστα με κρέμα και σοκολάτα

Advertisement

Υλικά

Για το κέικ

4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φλιτζάνι του καφέ νερό
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 ποτήρι αλεύρι
1 φλιτζάνι κορν φλαουρ
1 φακ βανίλιας
1 φακ μπέικιν πάουντερ

1 συσκευασία σαντιγί κρέμα σκονη
1,5 ποτήρι νερού Γάλα

Για γκαναζ
1 συσκευασία κρέμας γάλακτος 200 (mlt)
180 g μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση

Πρώτα απ ‘όλα, ας ξεκινήσουμε προετοιμάζοντας το κέικ μας.
Ρίχνω τέσσερα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου και την ζάχαρη σε μία μπασίνα.
Σε υψηλή ταχύτητα του μίξερ χτυπάω μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Μπορείτε να ρίξετε το λάδι και το νερό αναμιγνύοντας με χαμηλή ταχύτητα του μίξερ.
Προσθέτουμε το κακάο, αλεύρι, κορν φλαουρ, βανίλιας, μπέικιν πάουντερ


και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να αναμιχθούν τα συστατικά.
Λιπαίνουμε όμορφα με βούτυρο το πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα και το βάζουμε στο φούρνο
στους 180 βαθμούς.


Το έβγαλα, απο το φούρνο μας σε περίπου 25-30 λεπτά
Μπορεί να διαφέρει από φούρνο σε φούρνο. Έτσι, κάνοντας μια δοκιμή οδοντογλυφίδας,
μπορείς να το καταλάβεις. Απλώς περίμενα ένα λεπτό μετά που έβγαλα το κέικ από το φούρνο. Και τώρα τρυπάω με ένα σουβλάκι το κέικ παντού

Advertisement


Μουσκευουμε με ένα και μισό ποτήρι γάλα όλο το κέικ

Για την κρέμα σαντιγί.
Χτυπάμε 1 φάκελο σαντιγί με 200 ​​ml κρύο γάλα σε ένα μπολ και το ανακατεύω για 1-2 λεπτά μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή.
Απλωσα την κτυπημένη κρέμα πάνω από το κρύο κέικ και με ένα κουτάλι και το έβαλα στο ψυγείο.


Τώρα μπορούμε να προετοιμάσουμε τη γκαναζ σοκολάτας του γλυκού μας

Βάζω 200 ml κρέμας σε μια μικρή κατσαρόλα την βάζω στην φωτιά για να ζεστάνω την κρέμα μέχρι να βράσει μόλις άρχισε να βράζει την κατέβασα απο την φωτιά και έριξα 200 γραμμάρια σοκολάτας αναμειγνύοντάς την γρήγορα
Την έβαλα στην άκρη μέχρι να κρυώσει ανακατεύοντας συνεχώς.
Βεβαιωθείτε ότι η γκαναζ έχει κρυώσει έτσι ώστε η κρέμα να μην λιώσει.
Τώρα ρίχνω προσεκτικά τη γκαναζ πάνω από την σαντιγί και στη συνέχεια απλώστε απαλά
με ένα κουτάλι για να ισιώσετε


Αφήνω το γλυκό μου για τουλάχιστον 3-4 ώρες το έβαλα στο ψυγείο

Βυθίστε κάθε φορά το μαχαίρι σε βραστό νερό σκουπίστε με μια χαρτοπετσέτα και μετα κόψτε τα κομμάτια
Διακοσμούμε, πασπαλίζοντάς του με τριμμένο φιστίκι και ότι άλλο θέλουμε
Σας συμβουλεύω να το δοκιμάσετε είμαι σίγουρος ότι θα σας αρέσει πολύ.

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement