Το Κέικ Ζέβρα με την εντυπωσιακή του μορφή και την αφράτη υφή του όπου βανίλια και σοκολάτα μπλέκονται αρμονικά σ’ ένα μοναδικό σχέδιο ζέβρας.

Υλικά:

4 αυγά
2 κούπες νες καφέ ζάχαρη
1 κούπα νες καφέ σπορέλαιο
1/2 κούπα γάλα
3 κούπες αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Για το μείγμα με κακάο:

4 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Λαδώνουμε ένα ταψί νούμερο 32.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη.
Στο ένα μέρος προσθέτουμε το κακάο και το επιπλέον γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε εναλλάξ με ένα κουτάλι τα δύο μείγματα στο κέντρο του λαδωμένου ταψιού.
Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

H συνταγή είναι της κας Μαρια Μιχου

Προηγούμενο άρθροΤυροκούλουρα Άφρος
Επόμενο άρθροΜπισκοτογλυκό με κρέμα χωρίς αυγά και χωρίς ψήσιμο – Έτοιμο σε 15 λεπτά