Υλικά
για το κέικ:
320 γρ. καρότα, τριμμένα
6-7 καρύδια, ψιλοκομμένα
270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
4 αυγά
300 γρ. ζάχαρη
220 ml σπορέλαιο
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
για το γλάσο:
250 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.σ. γάλα
200 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Ενώ το κέικ ψήνεται, χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με το γάλα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα λείο και αφράτο γλάσο.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως και στη συνέχεια το καλύπτουμε με το γλάσο και κανουμε σχεδια με ενα πηρουνι.
H συνταγή είναι από την Eleni Yiatrou