Το Κέικ Κολοκύθας Αφρός είναι ένα από τα πιο αρωματικά και αφράτα κέικ που έχω φτιάξει ποτέ, γι’ αυτό και σου το προτείνω με κλειστά μάτια. Η κολοκύθα, σε συνδυασμό με την κανέλα, το γαρύφαλλο και το πορτοκάλι, δίνουν ένα αποτέλεσμα που λιώνει στο στόμα. Επίσης, είναι μια πολύ εύκολη συνταγή, καθώς δεν χρειάζεται καν να στύψεις την κολοκύθα, κάνοντας έτσι την προετοιμασία πολύ πιο γρήγορη. Ετοίμασε λοιπόν το τσαγάκι σου και ξεκινάμε!
Υλικά
- Κολοκύθα πορτοκαλί (τριμμένη): 400 γρ.
- Αυγά: 4
- Λάδι: 1 ποτήρι (μισό ελαιόλαδο, μισό καλαμποκέλαιο)
- Ζάχαρη: 400 γρ.
- Πορτοκάλι: 1 (το χυμό και το ξύσμα)
- Αλάτι: 1 πρέζα
- Κανέλα: 1 κουταλάκι του γλυκού
- Γαρύφαλλο: Στη μύτη απ’ το κουταλάκι
- Βανίλιες: 2 φακελάκια
- Αλεύρι φαρίνα: 1 πακέτο
- Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι του γλυκού
- Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
Χτυπάω τ’ αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Συνεχίζω προσθέτοντας λίγο-λίγο το λάδι, ενώ το μίξερ δουλεύει σε μέτρια ταχύτητα.
Κατόπιν, ρίχνω την τριμμένη κολοκύθα (χωρίς να την έχω στίψει), το αλάτι, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρίφαλο και τις βανίλιες.
Τέλος, προσθέτω τη φαρίνα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Λαδώνω ένα πυρέξ στενόμακρο ή ένα ταψάκι και ρίχνω μέσα το μίγμα.
Ψήνω στους 170°C στον αέρα για περίπου μία ώρα, μέχρι να βυθίσω ένα μαχαίρι και να βγει καθαρό.
Όταν το Κέικ Κολοκύθας Αφρός κρυώσει τελείως, το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.
Χρόνοι
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 60 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 75 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: 1 ώρα (για να κρυώσει)
Tips
Μυστικά επιτυχίας
Για ακόμα πιο πλούσιο άρωμα, τρίψε λίγο φρέσκο μοσχοκάρυδο μέσα στο μίγμα.
Μη στίψεις την κολοκύθα! Η υγρασία της είναι αυτή που δίνει την αφράτη υφή στο κέικ.
Μπορείς να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη άχνη με ένα απλό γλάσο λεμονιού, αναμειγνύοντας χυμό λεμονιού με ζάχαρη άχνη.
Δοκιμάστε και αυτά
Δοκιμάστε επίσης το Κέικ Πορτοκαλιού, την Σοκολατόπιτα με Γλάσο και τη Συνταγή για Muffins.
Ευχαριστούμε την Βανα Ντελη.Ρεβ.








