Τάρτα με μασκαρπόνε και σταγόνες σοκολάτας
Συστατικά
400 γρ ζυμη τάρτας ετοιμη ή δείτε εδω συσταγή
μισό κουταλάκι κανέλα
100 γρ σταγόνες σοκολάτας
10 g άμυλο πατάτας
250 γρ μασκαρπόνε
250 γρ ανθότυρο
2 κρόκοι αυγών
1 σακουλάκι βανιλίνη
200 γρ ζάχαρη
Εκτέλεση
Λαδώνουμε και στρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 22-24 εκ. με λαδόκολλα.
Ανοίγουμε τα 3/4 της ζύμης με έναν πλάστη και την τοποθετούμε στο ταψί.
Αφήστε στην άκρη την υπόλοιπη ζύμη που θα χρησιμοποιήσετε για το τελικό γαρνίρισμα.
Ξεκινήστε να ετοιμάζετε την κρέμα που θα χρειαστείτε για τη γέμιση του κέικ.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ανθότυρο, τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη, το άμυλο πατάτας, τη βανιλίνη και την κανέλα.
Ανακατεύουμε όλα με ένα ηλεκτρικό μίξερ και μετά προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας στην κρέμα μασκαρπόνε και ανακατεύουμε τα πάντα με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί, ισιώνουμε την κρέμα με μια σπάτουλα και ισιώνουμε τις άκρες της ζύμης.
Με έναν οδοντωτό τροχό κόβουμε τις λωρίδες ζύμης που θα διακοσμήσουμε την επιφάνεια της τάρτας (πλάτους περίπου 2 εκ.) και τις βάζουμε ανά ισα διαστήματα στην επιφάνεια της τάρτας.
Για να σχηματιστούν σταυρωτές γραμμες. Ψήνουμε την τάρτα με μασκαρπόνε και κομματάκια σοκολάτας στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
Μόλις βγει από το φούρνο πασπαλίζουμε την τάρτα με ζάχαρη άχνη.