Το Κέικ μελαχρινό νηστίσιμο είναι η τέλεια επιλογή για τον καφέ σας ή για ένα γλυκό σνακ μέσα στη μέρα. Η αρωματική του γεύση, που οφείλεται στην κανέλα και το γαρίφαλο, το κάνει πραγματικά ακαταμάχητο. Εγώ το φτιάχνω πολύ συχνά γιατί είναι απλό και με γεμίζει με όμορφες, ζεστές μυρωδιές!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Κέικ μελαχρινό νηστίσιμο

Κέικ μελαχρινό νηστίσιμο

Θα φτιάξουμε ένα υπέροχο και απίστευτα λαχταριστό γλυκάκι, το Κέικ μελαχρινό νηστίσιμο. Είναι ένα κέικ που φτιάχνεται με ότι έχετε στο ντουλάπι σας, είναι πεντανόστιμο και ιδανικό για όσους νηστεύουν. Εγώ το λατρεύω γιατί είναι πανεύκολο και τόσο αρωματικό!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο κέικ, θα χρειαστούμε:

  • 1 συσκευασία Φαρίναπ (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 ποτήρι Αραβοσιτέλαιο
  • 1 ποτήρι Χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι Ζάχαρη (ή αντίστοιχη ποσότητα Στέβιας)
  • 1 κουταλάκι γλυκού Μπέικιν πάουντερ
  • 1½ κουταλάκι γλυκού Κανέλα
  • ½ κουταλάκι γλυκού Γαρίφαλο

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το εύκολο και νόστιμο Κέικ μελαχρινό νηστίσιμο.

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη ή το μίξερ το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό για να έχουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφρά. Τέλος, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο αντικολλητικό ταψάκι (ένα μικρό, περίπου 22-24 εκατοστών) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, ανάλογα με τον φούρνο σας. Συνήθως, ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 40-50 λεπτά.
  • Ελέγχουμε αν το κέικ είναι έτοιμο βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν βγει καθαρή, τότε είναι έτοιμο.

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Κέικ μελαχρινό νηστίσιμο σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Το αλεύρι: Η φαρίναπ περιέχει ήδη μπέικιν πάουντερ, οπότε η επιπλέον ποσότητα που βάζουμε είναι για να ενισχύσουμε το φούσκωμα.
  • Το χρώμα: Για να αποκτήσει το κέικ το μελαχρινό του χρώμα, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές της σούπας κακάο. Αυτή η προσθήκη θα του δώσει και πιο σοκολατένια γεύση.
  • Η γεύση: Αντί για χυμό πορτοκαλιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό μήλου ή νερό με λίγο κονιάκ για να του δώσετε άλλη γευστική διάσταση.
  • Το ψήσιμο: Ο κάθε φούρνος έχει τις ιδιαιτερότητές του, γι' αυτό είναι σημαντικό να ελέγχετε το κέικ με την οδοντογλυφίδα μετά τα 35-40 λεπτά.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή