ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 φλιτζάνι (140 γραμ.) Χονδροκομμένους αποξηραμένους χουρμάδες
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 1/2 φλιτζάνια (225 γραμ.) Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 φλιτζάνι (165g) καστανή ζάχαρη
60 γραμμάρια βούτυρο, λειωμένο
1 αυγό ελεύθερης βοσκής, ελαφρώς χτυπημένο
Παγωμένη κρέμα ή παγωτό βανίλιας, για να σερβίρετε
ΣΑΛΤΣΑ
1/2 φλιτζάνι (110g) καστανή ζάχαρη
1 κσ άνθος αραβοσίτου
40g βούτυρο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι χρυσό σιρόπι

Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Λιπάνετε ελαφρώς κεραμικά μπωλ 6 x 1 1/2 ή πυράντοχο φλιτζάνι (375 ml).
Βήμα 2
Τοποθετήστε τους χουρμάδες και τη μαγειρική σόδα σε ένα μεσαίο πυράντοχο μπωλ. Ρίξτε από πάνω 1/2 φλιτζάνι (125ml) βραστό νερό. Αφήστε τα κατά μέρος για 10 λεπτά για να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Ανακατέψτε το αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέστε το βούτυρο και το αυγό στο μείγμα με τους χουρμάδες και χτυπήστε το με ένα σύρμα για να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε όλο αυτό στο μείγμα με το αλευρι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Με ένα κουτάλι ομοιόμορφα γεμίζουμε τα πυράντοχα μπολάκια – φλυτζάνια .
Βήμα 4
Για να κάνετε μία γλυκιά “σάλτσα”, ανακατέψτε τη σκόνη ζάχαρης και την κρέμα αραβοσίτου σε μια κανάτα. Προσθέστε το βούτυρο, το χρυσό σιρόπι και τα 1 και 1/2 φλιτζάνια (375ml) βραστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το μείγμα να είναι είναι λείο. Ρίξτε τη ζεστή “σάλτσα” πάνω στα μπωλάκια χρησιμποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού.  Τοποθετήστε τις πουτίγκες σε ένα δίσκο ψησίματος. Ψήνετε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μία οδοντογλιφίδα που βάλαμε στο κέντρο.

Αφήστε στην άκρη για 5 λεπτά για να κρυώσει.
Βήμα 5
Σερβίρετε τις πουτίγκες με παγωτό βανίλιας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΡιζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια…αλήθεια φανταστικό
Επόμενο άρθροΕύκολο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα