Αυτό το κέικ με αποξηραμένα φρούτα είναι μια υπέροχη επιλογή για όσους αναζητούν ένα νόστιμο και θρεπτικό γλυκό. Φτιαγμένο με απλά υλικά και γεμάτο με αποξηραμένα φρούτα, και ξηρούς καρπούς όπως σταφίδες, σύκα και καρύδια, είναι πλούσιο σε γεύση και υφή.

Το μέγεθος της φόρμας: 10cm -25cm.
Ποτηρι μέτρησης: 250ml.

Υλικά:

3 αυγά,
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
1,5 φλιτζάνι αλεύρι,
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
100 γραμμάρια μαργαρίνη ή βούτυρο,
2 κουταλιές της σούπας μέλι,
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
Μπορείτε να προσθέσετε αποξηραμένα φρούτα όπως επιθυμείτε.
100 γραμμάρια δαμάσκηνα,
100 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα,
100 γρ. ξηρούς καρπούς,
50 γρ κρανμπερι
50 γρ. σταφίδες,
50g σύκα.

Εκτέλεση

Πλύνετε και στεγνώστε τα αποξηραμένα φρούτα με μια πετσέτα κουζίνας. Κόψτε τα σε κομμάτια.

Ετοιμάστε τη ζύμη:
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τη λιωμένη μαργαρίνη ή το βούτυρο (κρυωμένο), το μέλι, το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα πάντα. Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε ξανά με ένα σύρμα.
Προσθέτετε τα προετοιμασμένα αποξηραμένα φρούτα, ανακατεύετε και αδειάζετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήστε στους 170 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Ελέγξτε ανάλογα με το φούρνο σας.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς και μόνο τότε σερβίρετε το στο τραπέζι.

Απολαύστε το!

Η Συνταγή είναι της κας Валентина Кузьмова

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ με κρέμα λεμονιού

Κέικ με κρέμα λεμονιού

Αλλο ένα αρωματικό και δροσιστικό κέικ με κρέμα λεμονιού για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας ή να το βγάλετε μετα από ένα ωραίο γευμα!!!!

Υλικά

Πουτίγκα:
1 αυγό
50 γραμμάρια ζάχαρη (2 κουταλιές της σούπας)
1 πρέζα αλάτι
20 γραμμάρια κορν φλάουερ (1 κουταλιά της σούπας)
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από μισό λεμόνι
200 ml γάλα (1 φλιτζάνι)
25 γραμμάρια βούτυρο (1,5 κουταλιά της σούπας)

3 αυγά
150 γραμμάρια ζάχαρη (6 κουταλιές της σούπας)
1 πρέζα αλάτι
10 γραμμάρια ζάχαρη βανίλιας (1,5 κουταλάκι του γλυκού)
50 γραμμάρια sour cream(2 γεμάτες κουταλιές της σούπας)
150 ml φυτικό λάδι (8 κουταλιές της σούπας)
χυμό από μισό λεμόνι
250 γραμμάρια αλεύρι (8 κουταλιές της σούπας )
15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (2 κουταλάκια του γλυκού)

Εκτέλεση

Σ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το αυγό,τη ζάχαρη,το αλάτι και το κορν φλάουερ.
Χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα,το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού.
Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.Αποσύρουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε να λιώσει.Σκεπάζουμε την κρέμα με διάφανη μεμβράνη ώστε να μη κάνει κρούστα και αφήνουμε στην άκρη.

Σ ένα μπολ σπάμε τ αυγά.Ρίχνουμε τη ζάχαρη,το αλάτι,τη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν.
Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την sour cream χτυπάμε με το μίξερ και έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν κοσκινισμένα.
Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός να ενσωματωθεί το αλεύρι και να έχουμε ένα λείο μείγμα.
Τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.
Αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψάκι 18Χ26.Απλώνουμε να πάει παντού και στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.

Βάζουμε την κρέμα λεμονιού σ ένα κορνέ και την απλώνουμε λωρίδες λωρίδες στο ταψί κάνοντας σχήματα που μας αρέσουν.
Προσθέτουμε στην επιφάνεια αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
Βγάζουμε απ τον φούρνο,αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Κόβουμε μερίδες σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!!!

Καλή επιτυχία!!!

 

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες τουρσί
Επόμενο άρθροΑφράτο κέικ με γιαούρτι και τρούφα