Πώς να φτιάξετε την πιο γρήγορη ζύμη
Συστατικά
1 φλιτζάνι (220 ml, 220 g) γάλα, χλιαρό
2 κουταλάκια σάκχαρο
80 γραμμάρια φρέσκιας μαγιάς (ή 4 κουταλιές της σούπας ξηρής μαγιάς ή 4 κουταλιές της σούπας στιγμιαίας μαγιάς)
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας μπεικιν
3 κουταλάκια αλάτι
1½ φλιτζάνι (360 ml, 360 g) απλό γιαούρτι
2 ολόκληρα αυγά

Οδηγίες
Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήστε μέχρι να ενεργοποιηθεί η ζύμη. Θα γίνει αφρώδες και θα αρχίσει να εκτείνεται.
Τοποθετήστε το μίγμα ζύμης μαζί με όλα τα άλλα συστατικά σε ένα μπολ του μίξερ. Ανακατέψτε καλά. Θα πρέπει να πάρετε μία μαλακή ζύμη, παρόμοια με τη ζύμη της πίτσας. Εάν η ζύμη είναι πολύ ξηρή, προσθέστε λίγο γάλα ή νερό. Εάν είναι πολύ μαλακό, προσθέστε λίγο λίγο αλεύρι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ζύμη αμέσως. Χρησιμοποιήστε την  σε οποιοδήποτε σχήμα επιθυμείτε, αφήστε την λίγο (15-20 λεπτά σε ζεστό μέρος) μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει, και στη συνέχεια μπορεί να μπεί φούρνο.

Σημειώσεις συνταγής
Βάλτε την ζύμη σε μια πλαστική σακούλα, πιέστε τον αέρα προς τα έξω και κλείστε την . Ακριβώς για να είστε ασφαλείς, μπορείτε να την βάλετε σε μια άλλη τσάντα, επειδή η ζύμη θα συνεχίσει να φουσκωνει και η πρώτη τσάντα θα μπορούσε να σκάσει.
Κρατήστε το στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Μπορείτε επίσης να την καταψύξετε.

Προηγούμενο άρθροΣτριφτή Τυρόπιτα
Επόμενο άρθροΓλυκιά λεμονόπιτα με τυρί κρέμα