Κέικ με καραμελωμένες μπανάνες, καρύδια και λευκή σοκολάτα.

Διαφήμιση

Η συνταγή είναι από το παλιό τετράδιο, την άλλαξα λίγο με καραμελωμένες μπανάνες, αλλά με τη σοκολάτα και το ξύσμα λεμονιού πήγαν πολύ καλά.

Υλικά

200 g λευκή σοκολάτα,
180 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες,
350 g ζάχαρη,
100 g καρύδια χοντροκομμένα,
4 αυγά,
100 ml φρέσκο ​​γάλα,
Ξύσμα λεμονιού,
210 g αλεύρι,
μπέικιν πάουντερ,
1 πρέζα αλάτι.

Εκτέλεση

Διαφήμιση

Αρχικά, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα έβαλα τη ζάχαρη να καραμελώσει, πρόσθεσα τις μπανάνες και τα καρύδια και τα άφησα να μαλακώσουν για 10 λεπτά ανακατεύοντας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το φρέσκο ​​γάλα, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.
Πρόσθεσα το μείγμα της σοκολάτας και ανακάτεψα, μετά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακάτεψα.
Τέλος πρόσθεσα λίγο από το μείγμα της μπανάνας, ανακάτεψα να μαλακώσει και πρόσθεσα το υπόλοιπο μείγμα και ανακάτεψα. Έριξα σε ταψί στρωμένο με χαρτί και έψησα στους 180 βαθμούς.
Ήμουν λίγο συγκρατημένος, αλλά η καραμέλα, η μπανάνα, η λευκή σοκολάτα και τα καρύδια ταίριαξαν τέλεια

Καλή Ορέξη

Διαφήμιση

Διαφήμιση