Όταν θέλετε μπακλαβά, και όλοι ξέρουμε ότι χρειάζεται αρκετό χρόνο και υλικά, εμείς τότε σας πρεοτείνουμε να φτιάξτε αυτό το Κέικ με Καρύδια και Σιρόπι
Υλικά:
4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια αλεσμένα καρύδια
Για το Σιρόπι:
1/2 λίτρο νερό
2 κούπες ζάχαρη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Προσθέτουμε σταδιακά το λάδι, το γάλα, το σιμιγδάλι, το αλεύρι και τα αλεσμένα καρύδια, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει το κέικ και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.
για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι.
Συναρμολόγηση:
Μόλις βγει το κέικ από το φούρνο, το περιχύνουμε αμέσως με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε το κέικ να απορροφήσει το σιρόπι για λίγα λεπτά.
Πασπαλίζουμε με επιπλέον αλεσμένα καρύδια.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.