Συστατικά.
Για την τούρτα.
1 κιλό αλεύρι με μαγιά.
1 κιλό ζάχαρης.
500γρ. μαργαρίνη.
1 λίτρο γάλακτος.
10 αυγά.
1 κουταλάκι του γλυκού εκχυλισμα βανίλιας.
Ξύσμα με ένα λεμόνι.
Γαρνίρετε.
1 κουτί ζαχαρουχο γάλακτος (dulce de leche).
Προετοιμασία.
Κέικ.
1) Χτυπάμε τη μαργαρίνη, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη σε ένα μπολ έως ότου κρεμώσουν.
2) Προσθέστε την κρέμα και το άρωμα βανίλιας.
Διπλώστε το αλεύρι και το γάλα με ένα ξύλινο κουτάλι.
3) Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα που είχε προηγουμένως αλευρωθεί και βουτυρωθεί και ψήνουμε στους 250 ° C για 45 λεπτά ή μέχρι να γίνει σύμφωνα με τη δοκιμή με οδοντογλυφίδα.
Διακόσμηση.
1) Φτιάξτε την κρέμα Dulce de leche
2) Κόψτε το κέικ οριζόντια με νάιλον κορδόνι στα επίπεδα που θέλετε.
3) Γεμίστε κάθε στρώση και κατά τη συναρμολόγηση του φινιρίσματος του κέικ καλύπτοντας το εξωτερικό με την κρέμα (dulce de leche).
4) Μπορείτε επίσης να θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής για την γυρω γυρω διακόσμηση.
Τοποθετήστε το κουτι με το ζαχαρούλο πλαγια σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε νερό στην κατσαρόλα μέχρι το νερό να είναι τουλάχιστον 5 εκ πάνω από το κουτι.
Βάλτε το δοχείο σε υψηλή φωτιά και αφήστε το νερό να σιγοβράσει. Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για δύο έως τρεις ώρες. Δύο ώρες θα παράγουν ελαφριά καραμέλα και τρεις ώρες θα παράγουν σκοτεινή καραμέλα.
Ελέγχετε κάθε τριάντα λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι η στάθμη του νερού παραμένει πάνω από το δοχείο.
Προσθέστε περισσότερο βραστό νερό εάν είναι απαραίτητο.
Χρησιμοποιήστε λαβίδες για να αφαιρέσετε το δοχείο από το δοχείο νερού και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα συρμάτινο ράφι για να κρυώσει.
Μην ανοίγετε το δοχείο όταν είναι ζεστό. Αφήστε το δοχείο να κρυώσει εντελώς.
Αυτό το δοχείο καραμέλας θα διατηρηθεί για έως και τρεις μήνες. Μόλις ανοίξετε το κουτί, μπορείτε να αποθηκεύσετε το dulce de leche στο ψυγείο για έως και τρεις εβδομάδες.