Κέικ με μαρμελάδα
Υλικά
Αυγά 2 τεμάχια
Ζάχαρη 1 φλιτζάνι
Λάδι ή βούτυρο 1/2 φλιτζάνι
Φρέσκο γάλα 1 φλιτζάνι
Ζάχαρη βανίλια 10 g
Ζαχαρόπαστα 10 g
Αλεύρι 2 φλιτζάνια
Μαρμελαδά της επιλογής σας 1 φλιτζάνι
Το φλιτζάνι μου είναι 200 ml
Προετοιμασία
Πρώτα χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτω το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, το μείγμα φουσκώνει και μετά γίνεται μια πολύ αφράτη ζύμη.
Προσθέτω το γάλα και τέλος το αλεύρι.
Βουτυρώνω καλά με βούτυρο ένα ταψί διαμέτρου 26 εκατοστών. Ρίχνω τα 2/3 του μείγματος και το ψήνω σε μέτριο φούρνο 180 βαθμών χωρίς αέρα
μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει ελαφρά. Βγάζω από το φούρνο και αλείφω με την προβλεπόμενη μαρμελάδα.
Η δική μου είναι από δαμάσκηνα. Ρίχνω από πάνω το υπόλοιπο μείγμα, σκεπάζω τα πάντα με ένα ελαφρύ στρώμα και ψήνω πρώτα στο πάνω κάτω
για δέκα λεπτά και μετά ψήνω μόνο το πάνω μέρος. Ελέγχω με ένα ξύλινο σουβλάκι ότι το μείγμα έχει ψηθεί καλά από πάνω.
Αφήνω να κρυωσει ελαφρώς και πασπαλίζω γενναιόδωρα με ζάχαρη άχνη.
Αυτό είναι ένα πολύ νόστιμο και σχετικά εύκολο κεικ από τα παλιά τετράδια
Καλή απόλαυση
Η Συνταγή είναι της Казано честно в кухнята
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κέικ με μαρμελάδα
Υλικά:
αυγά 2 τεμ.
αλεύρι 2 κουπες
ζάχαρη 1 κουπα
λάδι 1/2 κουπα
φρέσκο γάλα 1 κουπα
μπέικιν πάουντερ 1 τεμ.
βανίλια 1 τεμ.
μαγειρική σόδα 1 κ.γ.
μαρμελάδα 1/2 κούπα
καρύδια για πασπάλισμα 2 κ.σ.
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα / ή λιωμένη σοκολάτα /
Εκτέλεση:
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη.
Χρησιμοποίησα μίξερ.
Πρόσθεσα φρέσκο γάλα, λάδι και ανακάτεψα ξανά.
Πρόσθεσα μπέικιν πάουντερ, βανίλια και μαγειρική σόδα.
Έριξα το κοσκινισμένο αλεύρι σε κομμάτια και ανακάτεψα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Έβαλα χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και έριξα το μείγμα.
Από πάνω ρίχνουμε προσεκτικά μ ένα μικρό κουτάλι τη μαρμελάδα ομοιόμορφα και πασπαλίζω με αλεσμένα καρύδια.
Βάζω το κέικ να ψηθεί, στο φούρνο, με αέρα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Όταν ήταν έτοιμο, έβγαλα και το άφησα να κρυώσει.
Σύμφωνα με τη συνταγή, το κέικ πασπαλίζεται με ζάχαρη άχνη, αλλά μετά από αίτημα της οικογένειάς μου το πότισα με επικάλυψη σοκολάτας.
Ακόμα ζεστό το έκοψα γιατί έπρεπε να στείλω τις εγγονές μου.
Καλή Απόλαυση